Hlavní obsah

Folklorním souborům tří zemí tleskaly v Dobrušce stovky diváků

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu začíná v Červeném Kostelci už 63. ročník Mezinárodního folklorního festivalu, na který se sjedou soubory z celého světa a který potrvá až do neděle 20. srpna. Vydařenou předehrou se stala přehlídka v Dobrušce pořádaná ve spolupráci s červenokosteleckými organizátory.

Foto: Dana Ehlová

Indové v nádherných pestrobarevných kostýmech.

Článek

Krásné letní počasí a možnost vidět malou ochutnávku velkého festivalu přilákala na pěší zónu náměstí F. L. Věka v Dobrušce stovky diváků, jimž se představily soubory tří zemí.

Nejprve excelovali na pódiu i pod ním tanečníci, zpěváci a hudebníci z Gruzie. Poté se příznivci lidových tradic dočkali souboru z daleké Indie v nádherných barevných kostýmech. Třetími vystupujícími byli zástupci Evropy - členové souboru z Rumunska.

Všichni účinkující udivovali s bravurou zvládnutými tanečními kreacemi, hudebními čísly a v neposlední řadě také stylovými kostýmy. Velký potlesk zaplněného centra Dobrušky patřil všem, kdo se představili.

Reklama

Výběr článků

Načítám