Hlavní obsah

Florbalový Klášterec si přivezl sedm bodů

Novinky, Ondřej Kolda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klášterec nad Orlicí se v sobotu 2. února představil ve svém předposledním florbalovém turnaji v rámci OAFL, ve kterém se utkal s pěti týmy. Klášterec bojoval o co nejvíce bodů, aby se přiblížil soupeřům a postoupil v tabulce, nakonec ale nepřekvapil a přivezl si přiměřených 7 bodů za dvě výhry a remízu.

Foto: Milan Severýn
Článek

V prvním utkání Klášterec nastoupil proti domácí Dolní Dobrouči. Vstup do zápasu se příliš nepovedl. Dolní Dobrouč hrála nepatrně lépe a dokázala si vytvořit šance, z kterých dala dva góly. Sokol Klášterec ale nepolevoval ve snaze vyrovnat a snaha se vyplatila. Za pomoci šťastné teče Klášterec snížil necelé dvě minuty před koncem na 1:2 a o 15 sekund později srovnal skóre Adam Kalous. Do konce zápasu se naskytla ještě jedna gólová šance, kdy Klášterec mohl dokonat obrat a zaskočit Dolní Dobrouč, ale z té gól nepadl.

Druhé utkání nápadně připomínalo první. Hned v úvodu si nechal Klášterec dát dva góly od týmu z Lukavice. Navíc po zahrání míčku hlavou si šel sednout na dvě minuty na trestnou lavičku Křen a toto provinění bylo po krátké době potrestáno dalším gólem Lukavice. Ještě do konce první půle snížil střelou z dálky Václav Bílek. V druhém poločase Lukavice polevila. Bílek znovu střílel z dálky a snižoval na 2:3, ale v závěru utkání zvýšil vedení tým z Lukavice, po klášterecké hře bez gólmana, na 2:4.

V dalším utkání se Klášterec postavil proti týmu z města Králíky. Klášterec předváděl sympatický výkon. Do vedení se Klášterec mohl dostat už na začátku utkání, ale gól rozhodčí neuznali, protože Franěk dostal míček do branky za pomocí nohy. Netrvalo dlouho a svou střelou se prosadil Adam Kalous a zajistil Klášterci vedení 1:0. Klášterec hrál dobře, ale nedokázal vstřelit další gól. Dvakrát hráči zazvonili o branku a několikrát nevyužili jasné šance. Naopak Králíky sice stejně jako Klášterec nevyužily nájezdu, ale s minimem šancí dokázaly zápas otočit na konečné skóre 3:1 pro tým z Králík.

Předposlední zápas proti Červené Vodě začal Klášterec výborně. Miroslav Křen hned po buly vybojoval míček a v osmé sekundě vstřelil první gól. Hra byla celou dobu velice vyrovnaná. Důležitým momentem utkání byl únik Václava Bílka kolem levého mantinelu a jeho přihrávka před bránu, kterou si obránce Červené Vody srazil do branky. Za stavu 2:0 hrál Klášterec uvolněněji, ale tři minuty před koncem si útočník Červené vody vybojoval míček za kláštereckou brankou a dokázal snížit. Další gól už Klášterec nedovolil a vybojoval hubenou výhru 2:1.

V posledním utkání Klášterec nastoupil proti týmu Skrblíků z Jablonného. Po několika minutách utkání se prosadil střelou z půlky hráč Jablonného. Klášterec nedokázal soupeři vstřelit gól ani při přesilové hře pět na tři. Až v druhém poločase srovnal Adam Kalous, který se v tomto turnaji střelecky probudil. Vyrovnaný stav trval až do poslední minuty. Klášterec však nepolevil a úsilí přineslo kýženou odměnu. Franěk skóroval 38 sekund před koncem. Touto střelou zajistil Klášterci nad Orlicí vítězství 2:1.

Reklama

Výběr článků

Načítám