Hlavní obsah

Finále jarmarku v Libochovicích obstaralo rozsvícení vánočního stromu

Novinky, Jiří Růzha

O první adventní neděli, 30. listopadu, se na náměstí v Libochovicích konal malý Vánoční jarmark s bohatým kulturním programem, který byl zakončen rozsvícením vánočního stromu.

Foto: Jiří Růzha

Rozsvěcení Vánočního stromu v Libochovicích - zpívá Hanžburáček

Článek

Jarmark byl zahájen již v dopoledních hodinách a nemnoho stánků nabízelo vánoční i ostatní zboží. Pro děti byla přichystána ohrada, kde si mohly prohlédnout kozu, osla a lamu, nebo se svézt na velbloudovi. Okolo 15. hodiny se náměstí začalo pomalu zaplňovat lidmi, hlavní program začal až v 16 hodin.

Na perfektně připravené jeviště nastoupil místní dětský pěvecký sbor Hanžburáček. K potěše a zábavě zazpívaly děti koledy a Vánoční písně. Potlesk, který doprovázel každou skladbu, si opravdu zasloužily.

Následovalo divadelní představení s jednoduchým názvem Betlémský příběh. Humorně pojatý obraz zrození Ježíš Krista a klanění Tří králů, tedy vlastně živý betlém zaujal malé i velké. Spojení herců i neherců opravdu skvěle vyšlo, i když „nábor“ neherců a jejich následné instruování bylo poněkud zdlouhavé. Výsledek ale udělal na diváky velmi dobrý dojem.

Následovaly koledy v podání dechových nástrojů, dětí ze Základní umělecké školy v Libochovicích. Hudebníci nastolili tu pravou náladu na následné rozsvícení stromu, který uváděla starostka města Libochovice Ing. Jana Holá a místostarostka Ing. Blanka Stará. Obě dámy popřály občanům města krásné adventní dny, hezké Vánoce a úspěšné zakončení roku a pak za pomoci dětí odpočítala starostka rozsvícení stromu, který je zatím tím nejhezčím stromem posledního desetiletí.

Na úplný závěr zazpívala několik písní Simona Klímová, která celým kulturním pořadem provázela.

Organizátoři letošního rozsvěcení stromu mohou být právem hrdí. Akce se povedla a zájem občanů zcela předčil veškerá očekávání - jen málokdy se povede zaplnit náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám