Hlavní obsah

Filmy pro všechny generace přiveze do Dobrušky kinematovlak

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

7 dní, 30 filmových představení, 1 koncert a 2 kapely. To jsou základní fakta na téma: kinematovlak 2019 v Dobrušce. Promítání pro děti i dospělé bude v oblíbeném kině na kolejích probíhat od 24. do 30. června v odpoledních a večerních hodinách.

Foto: Dana Ehlová

Filmy pro všechny generace "přiveze" do Dobrušky kinematovlak.

Článek

Letošní filmovou přehlídku v kinematovlaku odstartuje v pondělí 24. června v 16 hodin dětský animovaný snímek Pat a Mat nás baví, který v 17.30 vystřídá loutkový film Pojďte pane, budeme si hrát č. 1. V 19.30 hodin mohou fanoušci kinematografie zhlédnout příběh jedné lásky, jedné vášně a jedné krajiny Hastrman s Karlem Dobrým v hlavní roli.

Také další dny kinematovlaku v Dobrušce mají podobně laděný program. Děti si určitě vychutnají různá Krtkova dobrodružství, animované i hrané filmy jako Kuky se vrací, O Kanafáskovi, Mach a Šebestová, Ferdinand, Špunti na vodě nebo pohádku Čertí brko.

Pro jejich rodiče a prarodiče poběží vždy v 19.30 hodin filmy jako Tátova volha, Rivalové, Teorie tygra, Po čem muži touží nebo zajímavý dokument Hanzelka a Zikmund v Sovětském svazu.

Tradiční hudební rozlučkou s kinem na kolejích ve městě F. L. Věka je Koncert na peróně. Letos se uskuteční v neděli 30. června od 18 hodin a zahrají na něm dechová hudba Valánečka s kapelníkem Milanem Venclem a country-folková sestava Sedmé nebe.

Všechna představení budou za přispění ČD České dráhy národní dopravce, ČD Cargo, SŽDC, města Dobruška a společnosti Servisbal Obaly odehrána zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám