Hlavní obsah

Festival Tanec Ostrava zahájila výstava fotografií Petra Macháčka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctý ročník mezinárodního festivalu soudobého tance a pohybového divadla Tanec Ostrava byl otevřen ve středu 1. června výstavou fotografií Petra Macháčka pod názvem Tanec jako MEDIUMsoft v ostravské Galerii Budoucnost.

Foto: Josef Zajíc

Fotograf tance a pohybu Petr Macháček v akci.

Článek

Vernisáž výstavy fotografií zachycujících tanec a pohyb zahájila MgA. Eva Friedlová, zástupkyně ředitelky festivalu Tanec Ostrava, jedna z hlavních organizátorek festivalu.

Všechny přítomné pak pozvala na 11. ročník mezinárodního festivalu soudobého tance a pohybového divadla Tanec Ostrava. Seznámila je s programem festivalu, který bude probíhat do 23. června na různých místech v Ostravě.

Na vernisáži předvedla dvě krátké ukázky tanečnice Lenka Bartůňková, která svoji choreografii Lágrima předvedla i v Šanghaji při EXPO 2010. Taneční kreaci a improvizaci zatančila Antonie Svobodová. Vystoupení byla nádherná a strhující. Korespondovala s vystavovanými fotografiemi tanečnic a baletu Petra Macháčka, který na této výstavě představuje průřez své práce vytvořené v průběhu deviti let.

Podrobnosti o festivalu najdete: www.tanecostrava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám