Hlavní obsah

Festival se pokusí roztančit Ostravu

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztančíme Ostravu! hlásají Michaela Gatěková a Jakub Mazůch, vedoucí taneční skupiny MG Dance a organizátoři prvního tanečního festivalu Ostrava - Dance for people, který proběhne ve dnech 6. a 7. června v multižánrovém centru Cooltour, v sálech TK Akcent a v music clubu Garage v Martinově.

Foto: Archiv MG Dance

Jakub Mazůch a Michaela Gatěková jsou mistry Evropy 2013 v salse a zároveň nejúspěšnější sportovci Moravskoslezského kraje za loňský rok.

Článek

„Festival, který je jednou z akcí pro širokou veřejnost v rámci projektu Ostrava - Evropské město sportu 2014, je určen opravdu pro všechny, a to bez rozdílu věku nebo talentu. Nikdo se nemusí bát, že neumí tančit. My všechny povedeme, zabavíme a kulturně obohatíme,” vysvětlil Jakub Mazůch. Patrony akce Ostrava - Dance for people jsou Tatiana Drexler, úspěšná tanečnice a porotkyně, a taneční mistr Zdeněk Chlopčík.

„Chceme rozhýbat co nejvíce lidí a alespoň rekreačně je zapojit do aktivního stylu života tancem. A prvním ročníkem tanečního festivalu Ostrava - Dance for people bychom rádi především změnili pohled široké veřejnosti na tanec, zpřístupnili jim ho a ukázali, že tento pohyb nejen zdravý, ale obohacuje tělo i duši," dodala Michaela Gatěková

Páteční program ve stylu společenských tanců bude moderovat hvězdná dvojice ze Stardance Mahulena Bočanová a Jaroslav Kuneš a uskuteční se v centru Cooltour. Účastníci uvidí show ve stylu flamenga a mexických rytmů kapely El Mariachi, zatančí si na nesmrtelné hity Karla Gotta a nebude chybět ani klasický waltz, jive, čača nebo tango. To dokonce i v argentinském stylu.

V sobotu 7. června si účastníci festivalu budou moci v sálech tanečního klubu Akcent v Ostravě-Hrabůvce vyzkoušet různé styly tanců, od afro rytmů až po základy flamenga nebo se zúčastnit semináře speciálně zaměřeného na rytmus v hudbě a těle s profesionálním lektorem Jaroslavem Kunešem. Vyučovat budou rodilí Kubánci či Brazilci a jiní špičkoví lektoři z ČR i zahraničí.

„Festival zakončíme stylově v music clubu Garage v Martinově, kde všechny doslova dostane do varu nejlepší kubánská kapela ve střední Evropě Son Caliente a závěrečné Live reggaeton show kubánského zpěváka Dariela. Na programu budou špičková show nejlepších tanečníků z ČR i zahraničí. Dorazí také patronka festivalu Tatiana Drexler,” uzavřel pozvánku na první taneční festival Ostrava - Dance for people Jakub Mazůch.

Další informace                  

Reklama

Výběr článků

Načítám