Hlavní obsah

Festival patchworku v Ostravě se blíží

Novinky, Šárka Stanieczková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem listopadu se v kulturním domě K - Trio v Ostravě Zábřehu uskuteční přehlídka nejkrásnějších patchworkovských děl z celé ČR. Pokud máte rádi ruční látkovou tvorbu, pestrost barev, soutěže a módní přehlídky, nenechte si festival ujít.

Foto: Šárka Stanieczková

Festival patchworku Ostrava, předchozí akce.

Článek

Pro zpestření podzimních dní pro vás připravil Kulturní dům K-TRIO tradiční prodejní Festival patchworku, který se koná již po několikáté.

Uskuteční se ve dvou dnech - 23. a 24. listopadu. Autoři z celé České republiky budou vystavovat na 300 patchvorkových dek, polštářů, dekorativních ozdob, ubrusů, hraček i oděvních doplňků. Začátek akce je v pátek od 10.00 hodin.

Přímo na místě autorky vystavovaných děl předvedou některé technické postupy a poradí jak na to. Techniku patchworkové tvorby si můžete zdarma vyzkoušet při výrobě vánočních přání.

Pokud propadnete kouzlu této techniky, budete mít možnost vyzkoušet a nakoupit pomůcky a materiály, které v běžných obchodech nejsou k sehnání. A jestli nevíte, jak na to, a chcete se naučit víc, můžete se přihlásit do odborných kurzů.

Festival patchworku je plný tvořivé atmosféry. Na své si zde přijdou ti, kteří se chtějí něco naučit, ale i ti, kteří si chtějí jen prohlédnout nádherné výrobky, načerpat tvořivou atmosféru, případně nakoupit dárky pro své blízké.

Módní přehlídka v sobotu od 17 hodin

Navíc pro nadšence této textilní techniky je vyhlášena soutěž o nejhezčí kapsář. Tři výherci získají zajímavé ceny ke své další činnosti. O nejhezčích kapsářích budou rozhodovat návštěvníci výstavy, pro které bude v sobotu od 17.00 hodin přichystána módní přehlídka oděvního ateliéru KOBRA mode.

Spoluorganizátorky výstavy jsou Danuše Březinová a Magda Lišková. Informace a přihlášky do kurzů najdete na www.kzoj.cz nebo přímo na recepci KD-KTRIO v Ostravě -Hrabůvce. Vstupné je 50 pro dospělou osobu a 25 pro žáky a studenty.

Odborné kurzy jako součást výstavy:

- Filcové brože

- Malování na hedvábí

- Trendy taštičky s kovovými rámečky

- Vánoční dekorace

Kurz stojí 250 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám