Hlavní obsah

Festival Mezipatra chystá odpověď na kontroverzní vídeňskou výstavu o mužské nahotě

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jemnost nahého ženského těla, agrese, cynismus, syrovost - to jsou základní náměty fotografií mladé brněnské autorky Michaely Cichrové, která se představí ostravskému publiku výstavou u příležitosti zahájení queer filmového festivalu Mezipatra.

Foto: Michaela Cichrová
Článek

Dramaturgie festivalu „neheterosexuálních“ filmů zařadila výstavu Cichrové jako přímou reakci na současnou rakouskou „kunst“ hysterii, která vypukla poté, co vídeňské Leopoldovo muzeum a linecké muzeum Lentos téměř současně uvedla výstavy, jejichž hlavním tématem byla mužská nahota a sexualita.

Cichrová ve své tvorbě odráží cynický pohled na ženské tělo jako na objekt určený ke spotřebě. Sebevědomé pózy ženských postav sráží králičími hlavami, něžné křivky svých modelek drze aranžuje do situací, v nichž násilí hraje hlavní roli.

Michaela Cichrová začala s fotografií teprve v roce 2010, a přesto už dokázala vzbudit nebývalý zájem o svou tvorbu. Stala se finalistkou fotografické soutěže časopisu Reflex a svou tvorbu uvedla také na pražském Designbloku. Na festivalu Mezipatra v Ostravě se bude prezentovat svou první samostatnou výstavou.

Vernisáž výstavy a zároveň zahájení queer filmového festivalu Mezipatra proběhne v úterý 20. listopadu od 18.00 hodin v ostravském klubu Atlantik.

Reklama

Výběr článků

Načítám