Hlavní obsah

Festival Letiště nabídne čtyři desítky kapel, potěší i milovníky filmu a sportu

Novinky, Marta Kloučková

Areál hranického letiště otevře své brány již tento pátek; návštěvníkům nabídne na čtyřicet kapel domácí i slovenské scény. Festival s přízviskem Hate Free přivítá milovníky kvalitní hudby, filmu a sportu a také vybídne k zamyšlení nad nenávistí v dnešním světě.

Foto: Letiště Festival
Článek

Festival Letiště se koná již druhým rokem. I letos si chce zachovat tvář komunitní akce spojující mladé hudebníky, filmaře, sportovce a organizátory kulturních akcí, kterým není lhostejný svět kolem nich. V doprovodu těch nejoriginálnějších kapel české a slovenské alternativní scény se organizátoři pokusí vtáhnout návštěvníky do světa otevřenosti, tolerance a kreativity.

V pátek se mimo jiné můžete těšit na Kata z Prago Union, na energií nabité Fast Food Orchestra, či na novinku The High Corporation. Sobota přivítá balkánskou smršť Circus Problem a hranického rodáka, hudebního producenta a zpěváka v jedné osobě Borise Carloffa, který přijede představit svou tvorbu pohybující se na hranici elektra, jazzu a rocku.

Živá kapela, smyčce a elektronika - to je slovenský objev Fallgrapp, který rovněž vystoupí v sobotu, ze stejného směru přijedou inovátoři FVLCRVM. Spojení nových přístupů a strhující energie předvedou kapely jako Peter Pan Complex, Věc Makropulos nebo Personal Highway. Za zmínku stojí i kapely, v jejichž čele stojí mimořádné zpěvačky; Patricie, Pitch Bender či Nano Illusions. 

Na Jam Stream Stagei si budou návštěvníci moci i zahrát. „Chceme program festivalu co nejvíce přiblížit návštěvníkům, chceme je aktivně zapojit. Také chceme vytvořit festivalovou komunitu, která sdílí podobný názor na svět, a které nestačí bezduchá zábava,“ popsal myšlenku festivalu jeho ředitel Matěj Černý.

V rámci doprovodného programu festivalu navštivte filmový stan, kde se budou promítat nejlepší krátké filmy ze slovenského festivalu Fest Anča a nenechte si ujít kuchařskou show či stand-up vystoupení komiků Tigrana Hovakimyana nebo Jiřího Jakima na téma tolerance. Dále je připraven BMX Freestyle workshop; své kousky přijedou ukázat i místní parkouristé. Kdo nebude po prvním festivalovém dni dostatečně vybouřený, může si o sobotním poledni zaběhnout charitativní závod Barrier Run. Tento víkend bude na letišti v Hranicích zkrátka pořádně rušno.

Další informace najdete na oficiálních stránkách festivalu či zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám