Hlavní obsah

Festival F. L. Věka 2019 nabídne hudební legendy, vítěze prestižní soutěže i nastupující hvězdy

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IX. ročník hudebního festivalu se v Dobrušce a okolí uskuteční od 14. září do 5. listopadu. Nabídne osm koncertů a tři nové koncertní prostory, také špičkové soubory a sólisty s velkým renomé doma i v zahraničí, např. vítěze prestižní mezinárodní soutěže Fritze Kreislera ve Vídni či pěveckou legendu.

Foto: MHF F.L.Věka (archiv)

Charismatický houslista Jan Mráček se i letos představí na Festivalu F. L. Věka.

Článek

O programu

Festivalová předehra je na programu v sobotu 14. září v kostele sv. Prokopa v Přepychách, kde vystoupí sopranistka Gabriela Eibenová a vynikající varhaník Adam Viktora.

Samotný zahajovací koncert v neděli 15. září provede Komorní filharmonie Pardubice, orchestr s padesátiletou historií, s vynikajícím houslistou Janem Mráčkem a Lukášem Klánským v roli dirigenta. Stane se tak v kostele sv. Václava v Dobrušce.

Poté v sobotu 21. září se festival již tradičně vydá do Deštného v Orlických horách, kam bude na koncert Wihanova kvarteta vypraven i festivalový autobus. V neděli 29. září se opět v Dobrušce představí rakouský dirigent Robert Lehrbaumer se souborem Barocco sempre giovane. Na programu bude mimo jiné Malá noční hudba Wolfganga Amadea Mozarta.

Druhou polovinu letošního ročníku otevře 6. října v Husově sboru v Dobrušce pěvkyně Gabriela Beňačková spolu s kytaristou Lubomírem Brabcem. O týden později se v obrazárně zámku v Opočně představí nastupující hvězda současné generace klavíristů Jan Bartoš.

Vybočení z klasické hudby podobě stylu Tango Argentino! obstará Escualo Quintet, do období raného a vrcholného swingu pozvou Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří 5. listopadu Festival F. L. Věka 2019 zakončí. Oba koncerty jsou zároveň pozvánkou do dvou nových míst – prostoru společnosti Servisbal Obaly, dlouholetého partnera festivalu, a zrekonstruovaného Společenského domu v Solnici.

Vstupenky

Předprodej vstupenek a ABO vstupenek v hodnotě 1400 korun na IX. ročník festivalu F. L. Věka bude zahájen v úterý 20. srpna na IC v Dobrušce a on-line. V tento den také začne výměna dárkových poukazů za přenosné ABO vstupenky zaručující přednostní místa v koncertních prostorách.

Festivalový autobus

Na koncerty v Deštném v Orlických horách a v Solnici vypraví organizátoři zdarma festivalový autobus, který budou moci využít majitelé ABO vstupenek, popř. majitelé vstupenek.

Reklama

Výběr článků

Načítám