Hlavní obsah

Festival Benátská noc navštívili i handicapovaní

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní festival Benátská noc si užila i řada lidí s handicapem. Například z občanského sdružení DMO POBYTY jej navštívilo 10 handicapovaných lidí doprovázených asistenty a mezi diváky bylo i velké množství dalších vozíčkářů. Pořadatelé festivalu se ke všem na místě chovali velmi vstřícně.

Foto: Petr Novák

Na festivalu se bavili i handicapovaní návštěvníci.

Článek

„Chtěli bychom vyjádřit pořadatelům letošního ročníku festivalu Benátská noc poděkování za velmi vstřícný přístup k handicapovaným návštěvníkům,“ říká předsedkyně občanského sdružení DMO POBYTY Kateřina Maxová.

Festival se uskutečnil v termínu 26. až 28. července v areálu Vesec u Liberce.

Pořadatelé, ale i návštěvníci festivalu pohotově uvolňovali vozíčkářům prostor, nabízeli pomoc a ochotně ukazovali cestu například k bezbariérovým WC. Pro vozíčkáře byla k dispozici i speciální tribuna. Pořadatelé rovněž umožnili vjezd bezbariérového autobusu s vozíčkáři na parkoviště umístěné nejblíže ke vstupu. Díky tomu všemu si mohli užít festival úplně stejně jako všichni ostatní.

„Festival byl pro mě zážitkem. Za normálních okolností bych se na podobnou akci jen těžko dostával,“ hodnotí s nadšením situaci 36letý vozíčkář Martin trpící dětskou mozkovou obrnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám