Hlavní obsah

Farmářské trhy odstartují 1. dubna v Olomouci a Šumperku

Novinky, Hana Stropková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Farmářské trhy se stávají stále oblíbenějšími a v Olomouckém kraji se rozjíždějí ve velkém. Možnost nakoupit potraviny přímo od místních výrobců budou mít lidé od 1. dubna i v Olomouci a Šumperku.

Foto: Hana Stropková

Na farmářských trzích bude možné zakoupit i čerstvou zeleninu.

Článek

Hanácký farmářský trh navazuje na tradici pořádání trhů v centru Olomouce. Bude se konat každý pátek v centru města na Dolním náměstí vždy od 9 do 16 hodin. Čeští výrobci a farmáři zde budou svoje produkty nabízet až do 21. října.

Farmářský trh bude rozšířen o dva sobotní výroční trhy, které proběhnou 18. června ve spojení se Svátky města a 15. října. Na těchto trzích bude možné kromě potravinových výrobků zakoupit i řemeslné výrobky a ochutnat jídla ze sezonních plodin. Již 22. dubna proběhne trh tematicky zaměřený na Velikonoce.

Šumperku budou farmářské trhy probíhat na Hlavní třídě mezi obchodním domem a hotelem Grand, a to od dubna do října vždy první pátek v měsíci od 10 do 18 hodin.

Zájemci si budou moct zakoupit nejrůznější produkty z Olomouckého kraje a nejbližšího okolí. V nabídce se objeví zelenina a ovoce (podle sezony), mléčné výrobky z kravského, kozího a ovčího mléka, maso a uzeniny, ryby, pečivo, vejce, ovocné a zeleninové šťávy, džemy a marmelády, houby, byliny a koření, med, perníčky, regionální speciality nebo řezané květiny. Prostor dostanou také výrobky oceňované v rámci regionálního značení Haná a Jeseníky i ty, které byly vyhodnoceny jako nejlepší v Olomouckém kraji.

Cílem farmářských trhů je snaha podpořit malé a střední pěstitele, farmáře a výrobce a zpřístupnit lidem kvalitní české výrobky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám