Hlavní obsah

Farmářské trhy na Kulaťáku budou přijímat elektroodpad

Novinky, Lenka Vozková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. června mohou návštěvníci farmářských trhů na Kulaťáku odevzdat drobný vysloužilý elektroodpad. Za každý starý fén, žehličku, vrtačku nebo třeba vysavač navíc získají svazek čerstvé mrkve.

Foto: Farmářské trhy o.s.
Článek

Z farmářských trhů se tak stává místo, kde si lidé mohou dopřát zdravé a čerstvé suroviny a zároveň přispět ke zkvalitnění životního prostředí. Farmářské trhy se v průběhu krátké doby staly fenoménem.

Rostoucí zájem o čerstvé potraviny a podpora lokální produkce dokazuje, že Čechům záleží na zdravém životním stylu a kvalitě životního prostředí. To potvrzuje i pozitivní vztah ke třídění vysloužilého elektrozařízení. Návštěvníci pražských farmářských trhů tak na Kulaťáku, na Náplavce a Kubánském náměstí budou moci během vybraných sobotních nákupů odnést do „sběru“ i své vysloužilé elektropomocníky.

Víte, že v recyklaci ledniček Česko dokonce obsadilo páté místo v Evropě? Jen od roku 2005 vysbíral kolektivní systém ELEKTROWIN přes 1,6 milionů kusů ledniček a mrazniček a dalších 2,4 milionů kusů drobného elektra. Celkem tak za posledních 5 let skončilo ve sběrné síti ELEKTROWINu přes 100 tisíc tun elektroodpadu a podařilo se bezpečně zlikvidovat přes 400 tun nebezpečných materiálů, především freonů. V loňském roce odevzdali Češi k recyklaci dokonce více než 25 tisíc tun vysloužilých elektrospotřebičů.    

FARM MENU bude opět v režii Pražského kulinářského institutu. Poprvé budou v nabídce i české jahody a třešně.

Reklama

Výběr článků

Načítám