Hlavní obsah

Farmářské trhy budou v Plzni každý týden

Novinky, Miroslav Knotek

Obyvatelé Plzně byli zvyklí na farmářské trhy na náměstí Republiky, které se konaly každých 14 dnů. Vedení města a plzeňského centrálního obvodu se shodli, že roste nejen kvalita trhů, ale i oblíbenost mezi zákazníky, kterých navštíví každý trh více než tři tisíce.

Foto: A. Jarošová, MMP
Článek

Rovněž trhovci jsou spokojeni s lokalitou, ve které své produkty nabízejí. Proto se město rozhodlo více podpořit tyto trhy, které se nyní budou konat každý týden.

Jak uvedl primátor Martin Zrzavecký, náměstí Republiky, kde se farmářské trhy konají, se stalo místem, kde si Plzeňan může nakoupit zdravé produkty od regionálních pěstitelů a chovatelů - a tak jako při klasických trzích slouží i k sobotnímu přátelskému setkávání.

„Musím pochválit i vynikající spolupráci mezi organizátory klasických a farmářských trhů a jsem rád, že moje komunikace s panem Poppem ze sdružení Envic má své výsledky,” uvedl Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu, který myšlenku týdenních farmářských trhů prosazuje od doby, kdy se „přestěhovaly“ na náměstí Republiky.

Podle Tomáše Poppa, organizátora farmářských trhů, bude organizace trhů náročnější, ale s podporou radnice i plzeňského centrálního obvodu se dá zvládnout. Zhruba 70 procent prodejců na trzích pochází z Plzeňského kraje a krajů sousedních a s většinou z nich spolupracuje Envic už osm sezon. Jde většinou o farmáře – chovatele hospodářských zvířat, pěstitele zeleniny, výrobce paštik, džemů, těstovin, mléčných výrobků, ale i pekaře a uzenáře.

Informace k farmářským trhům lze nalézt na www.plzensketrhy.cz.

Město letos podpoří farmářské trhy částkou 300 tisíc korun, které organizátor využije k nákupu 25 nových stánků. Ty bude možno rychleji postavit i složit a budou opatřeny logem města, které pak bude umístěno i na webových stránkách trhů a bude součástí veškeré jejich propagace. Město zároveň bude využívat trhy k prezentaci svých akcí a může si stánky vypůjčit mimo termíny trhů pro své akce.    

Reklama

Výběr článků

Načítám