Hlavní obsah

Falešná sociální pracovnice okradla starou ženu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O téměř devět tisíc korun okradla v pondělí 31. prosince loňského roku důvěřivou důchodkyni žena, která se k ní vloudila do bytu v domě s pečovatelskou službou na Kroměřížsku pod záminkou, že je sociální pracovnice.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Podvodnice zaklepala na dveře bytu a šestasedmdesátiletá žena, přestože ji nikdy žádná sociální pracovnice nenavštívila, osobě, která se za ni vydávala, uvěřila a pustila ji dál, když jí sdělila, že jde provést kontrolu čistoty,“ uvedla ve čtvrtek 3. ledna policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Údajná sociální pracovnice nejprve prohledala kuchyňskou linku, otevřela všechna dvířka a poté se vydala do koupelny. Nakonec zkontrolovala obývací stěnu. Ve skříňce pod televizí nalezla platební kartu a šest set korun.

„Staré paní se pak zeptala, do které banky jí chodí důchod a jaký má PIN k platební kartě, aby mohla ověřit, zda jí tam peníze opravdu chodí. Poté, co jí seniorka PIN napsala na papír, odešla,” popsala událost policejní mluvčí.  

Jenže po chvíli to staré paní přišlo zvláštní a šla se zeptat sousedky, zda ji pracovnice navštívila taky. Jenže nikdo k ní nezavítal. Po návratu zjistila, že chybí peníze i platební karta. Než ji stihla zablokovat, podvodnice z ní natřikrát vybrala na osm tisíc korun.

Zlodějce po dopadení hrozí podle policejní mluvčí až dvouleté vězení. Případem se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté.

„V souvislosti s tímto skutkem pátráme po ženě snědé pleti ve věku okolo třiceti let, která je zhruba 170 centimetrů vysoké silnější postavy, má dlouhé vlasy odbarvené na blond. Nad rtem na levé straně má výrazné mateřské znaménko. Oblečena byla do šedé zimní bundy s kapucí, která byla lemovaná tmavým kožíškem a do tmavých kalhot,“ nastínila popis zlodějky Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám