Hlavní obsah

Expozice Krajské galerie v Ostravě vloni navštívilo přes sto tisíc návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě sídlící v Domě umění se má čím pochlubit. Její expozice navštívilo v roce 2012 přes sto tisíc lidí. Během roku 2012 Galerie výtvarného umění v Ostravě zorganizovala celkem 33 výstav, z toho 18 se uskutečnilo v Domě umění v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

František Kupka: Modrá Dům umění Ostrava 13.3.2012

Článek

Krajská galerie v průběhu roku 2012 připravila také 81 doprovodných programů, jež navštívilo 5089 lidí, a přes 300 vzdělávacích programů, kterých se zúčastnilo více než 4500 dětí.

Návštěvnost galerie významným způsobem ovlivnily výstavy Černá slunce, kterou zhlédlo přes 25 000 návštěvníků, a Jan Zrzavý: Božská hra, na které galérie spolupracuje s Národní galerií v Praze. Nadprůměrný ohlas zaznamenaly také expozice Františka Kowolovského, Milana Pitlacha a Čestmíra Sušky, která výrazně intervenovala do městského prostoru.

Návštěvnost instituce rovněž podpořily vzdělávací a doprovodné programy. "Z doprovodných programů můžeme zmínit například koncerty soudobé a experimentální hudby, přednášky, komentované prohlídky, festivaly, filmové projekce, prezentace, literární večery, divadelní představení i autorská čtení," uvedl Jiří Jůza, ředitel Galerie výtvarného umění v Ostravě. "I nadále chceme zvyšovat kvalitu služeb, výstav i doprovodných programů a rozšiřovat aktivity zaměřené na práci s dětmi i rodiči," dodal.

"Galerie výtvarného umění v Ostravě spravuje budovu Domu umění, kde pořádá většinu výstavních projektů a doprovodných programů, a administrativní budovu na Poděbradově ulici 12, kde se nalézá veřejně přístupná knihovna s badatelnou. Sály Domu umění v Jurečkově ulici jsou otevřeny úterý - neděle od 10.00 do 18.00 hodin a knihovna GVUO ve středy a čtvrtky od 10.00 do 18.00 hodin," informovala Jana Šrubařová, tisková mluvčí GVUO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám