Hlavní obsah

Exploze barev v Olomouci

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstaviště Flora Olomouc přivítalo v sobotu 2. května více než 3500 návštěvníků. Z toho bylo více než 2000 nadšených běžců, kteří byli záhy po startu běhu „Barvám Neutečeš“ zbarveni od hlavy až k patě.

Foto: Lenka Žáčková

Lucie Zedníčková s dcerou Amélií a modelka Veronika Kašáková

Článek

Po každém pětikilometrovém úseku tratě čekala na účastníky barevná sprcha. Proběhnout museli celkem pěti zónami, z nichž první čtyři byly barevné. Novinkou byla pátá část, kde byla pro účastníky připravena barevná pěnová zóna.

„Po prvním ročníku jsme chtěli pro účastníky připravit několik překvapení. Jedním z nich byla i pěnová zóna, která ještě víc zpestřila náš běh,” řekl organizátor Antonín Pospíchal.  

Běhu se zúčastnilo i několik známých osobností. Nejbarevnější den svého života zažila například herečka Lucie Zedníčková s dcerou Amélií nebo modelka Veronika Kašáková. Po celý den byl v areálu připraven bohatý doprovodný program. Nechyběl koncert, soutěže a zajímavé aktivity partnerů běhu.

Běžci, ale i diváci si užili také vystoupení skupiny Aerobic klub Olomouc, představila se také česká yoyo elita ze skupiny SLUSNY team a svým hudebním vystoupením odpoledne zpříjemnil Pavel Callta.

„Úplně mě pohltila pozitivní energie sálající ze všech návštěvníků, ať už sportujících či pouze přihlížejících. Moc jsem si to užil a už se nemohu dočkat běhu v Praze,“ vyjádřil se Pavel Callta po svém vystoupení. Zábavného běhu se zúčastnily také děti z dětských domovů v Prostějově a Karviné.

Část výtěžku z akce a zisk z prodeje oranžové barvy byl věnován do fondu Linky bezpečí.

Po loňském prvním ročníku se Olomouc tak stala po Praze dalším městem, které hostilo nejbarevnější rodinný běh „Barvám neutečeš‘‘.

Pokud jste se nemohli zúčastnit běhu v Olomouci, další šanci zažít nejbarevnější den vašeho života budete mít již 23. května v Praze. Registraci a více informací najdete na webových stránkách: www.barvamneuteces.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám