Hlavní obsah

Experimentální turné LadyPraga zavítá do kaváren a podpoří handicapované

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela LadyPraga pokračuje ve svém Experimentálním turné. V dubnu LadyPraga čeká trojice vystoupení v prostředích kaváren, na kterých nabídne posluchačům skladby ze svého debutového alba Sociální experiment. První koncert je na programu už ve středu 11. dubna v pražské Café Kampus.

Foto: LadyPraga
Článek

„Máme za sebou sérii povedených koncertů v převážně jazzových klubech. V dubnu si naopak vyzkoušíme prostředí kaváren. To první odehrajeme už ve čtvrtek 11. dubna od 18 hodin v Café Kampus. Sami jsme moc zvědaví na to, jak budou naše písně rezonovat ve specifickém prostoru určené galerijnímu a kavárenskému životu, tak neváhejte a přijďte s námi pobýt,“ zve na pražský koncert za LadyPraga Martin Knesl.

Směsici funku, rocku, jazzu a šansonu si v dubnu po Praze mohou příznivci LadyPraga ještě poslechnout v plzeňské Anděl café (19. dubna) a benešovské Benecafé (21. dubna), kde bude mít koncert charakter benefice.

„Každý z koncertů našeho Experimentálního turné byl a je něčím jiným, něčím experimentální. V Plzni například zahrajeme spolu s funkrockovou kapelou Cajk. Spolu s námi se tak můžete těšit na zajímavý mix hudebních stylů. Zcela ojedinělý pak bude koncert v benešovské Benecafé. Chceme svým vystoupením přispět malému chlapci Jiříkovi na nákup manipulační plošiny. Benefiční den bude v Benecafé probíhat celý den. Přispět budete moci například zakoupením dezertů, případně přímým vkladem na sbírku pro Jirku v rámci společnosti DUHA, která se věnuje pomoci dětem postiženým mozkovou obrnou. Na závěr pak nejen svým vystoupením přispějeme my s LadyPraga,“ uvedl Martin Knesl.

Ještě před tím, než se kapela uzavře opět do nahrávacího studia, čeká ji ještě řada vystoupení v rámci letních festivalů, kde zahrají spolu například s čerstvým držitelem Ceny Anděl David Stypkou nebo populární slovenskou kapelou Desmond. To vše se odehraje na festivalu Holčovice 12, který se uskuteční na přelomu června a července.

Reklama

Výběr článků

Načítám