Hlavní obsah

Expedice žlutých trabantů se vrátila z velké cesty domů do Prahy

Novinky, David Veselík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expedice žlutých Trabantů se vrátila ze své poslední cesty 26. srpna do Prahy. Za uplynulých 10 let projela expedice vedená Danem Přibáněm celý svět.

Foto: David Veselík

Příjezd expedice do Prahy.

Článek

Určitě každý z nás slyšel o žlutých trabantech, polském Fiatu, nebo slovenské Jawě 250. Z jejich cest vzniklo několik filmů a procestovali celý svět.

První expedicí byla cesta k Hedvábné stezce a o dva roky později se dvojice trabantů vydala napříč Afrikou až ke Kapskému městu na jihu Afriky. Po třech letech se cestovatelé vydali už ve společnosti polského Malucha a Jawy 250 na cestu napříč Jižní Amerikou. V roce 2015 se cestovatelé rozhodli na předposlední cestu po Austrálií a Oceánií. A v tomto roce na přelomu března a dubna se vydali na cestu po Indií, Číně a dalších státech Asie a Východní Evropy.

Návrat trabantů v minulém týdnu si nenechaly ujít stovky fanoušků. Cestovatelé udělali na své velké cestě domů několik zastávek. První byla v Banské Bystrici na Slovensku, poté následovaly zastávky ve Zlíně - městě slavných cestovatelů Hanzelky a Zikmunda - a v Brně.

V neděli 26. srpna kolem čtvrté hodiny odpoledne dorazil „žlutý cirkus” do Prahy ke Kavčím horám. Cestovatelé sdělili své pocity z jejich poslední cesty, zazpívali svoji píseň kterou složili na poslední cestě Volej tam lej! (pod textem je přiložen odkaz na úryvek písně).

Návštěvníci si mohli prohlédnout expediční vozidla a podpořit je přijeli i majitelé trabantů i vozidel jiných značek, kteří žlutý cirkus (expedice trabantů, polského malucha a Jawy 250) následovali už na dálnici D1. Lidé se samozřejmě mohli vyfotografovat s cestovateli a v krátkosti si s nimi popovídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám