Hlavní obsah

Evropský týden mobility v Karviné přinese bohatý program pro děti i dospělé

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná se opět po roce zapojila společně s ostatními městy do akce Evropský týden mobility, která má oslavit pohyb ve všech jeho podobách. Od 16. září proto bude pro karvinské obyvatelé každý den až do 20. září připraven bohatý program pro děti a dospělé.

Foto: Milan Haluška
Článek

Akce začíná od pondělí 16. září, kdy se v lázeňském parku v Karviné-Hranicích uskuteční od 15 do 17 hodin beseda nejen pro seniory o tom, jak používat hole pro chůzi, nebude chybět poradenství v oblasti zdraví i kulturní program.

Úterý potěší především děti, které mohou od 15 do 17 hodin se svými rodiči navštívit areál Lodiček v parku B. Němcové, kde proběhnou závody na koloběžkách. Budou připraveny i různé atrakce včetně skákacího hradu nebo simulátoru dopravní nehody.

Ve středu se pak uskuteční velmi oblíbené podvečerní in-line bruslení městem. Trasa povede tradičně po hlavních komunikacích. Sraz účastníků je na Univerzitním náměstí v 19.30 hodin.

Čtvrteční program bude probíhat na Masarykově náměstí, kde od 15 do 17 hodin mohou lidé zaposlouchat do hudebního programu žáků základních a mateřských škol. Součástí bude procházka po náměstí s průvodcem nebo výuka správné chůze s holemi.

Závěrečný páteční den přinese orientační běh parkem B. Němcové. Běh je určen pro amatéry a všechny zájemce, kteří si chtějí orientační běh vyzkoušet. Na trase budou připravena kontrolní stanoviště a jiné zajímavosti. Běh se uskuteční od 16 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám