Hlavní obsah

Evropský šampionát okruhových tahačů hostil Most

Novinky, Jaroslav Blažek

Ve dnech 1. až 3. září se na Autodromu v Mostě uskutečnily tradiční závody Evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETRC).

Foto: Jaroslav Blažek

Start závodu Trucků

Článek

Součástí šampionátu byly opět i doprovodné závody vozů KIA Lotos a Renault Clio. A komu by nestačilo sledovat závody aut, mohl se v doprovodném programu nechat svézt v závodním autě nebo se projet v motokáře, či proletět vrtulníkem. Pro malé diváky zase byly připraveny různé atrakce i dopravní hřiště. V programu našlo místo i kaskadérské vystoupení, které se konalo na hlavní dráze v prostoru cílové rovinky i v rámci Truck festivalu. 

Novinkou letošního programu se letos poprvé stal Most Truck Festival – festival pro všechny řidiče kamionů, dopravní společnosti i milovníky kamionů, pro které představoval možnost setkání a vzájemného porovnání svých náklaďáků, kterých se zde sjelo přes 60! Truck Festival měl i vlastní pódium s vlastním programem.

Pod pódiem předvedl své umění motocyklový kaskadér Mirek sporťák Frey, který na svém motocyklu jezdí v různých pozicích po zadním kole, po předním kole a někdy i po obou kolech zároveň – a to dokonce i ve stoji na hlavě!  

Všichni kamioňáci se zúčastnili i spanilých jízd po mosteckém autodromu, a tak si jejich vozy, tu méně, tu více vyšperkované, mohl prohlédnout každý z návštěvníků šampionátu. Na parkovišti těchto strojů nad diváckým svahem proběhla i volba nejhezčího tahače. Nejhezčí auta byla hned dvě. 

Hlavním lákadlem víkendu ale samozřejmě byly závody okruhových tahačů, ve kterých se očekávalo, že svoji nadvládu nad konkurencí potvrdí Adam Lacko, který během víkendu obsadil druhé, čtvrté, první a sedmé místo. Ale ani David Vršecký nezahálel a svými body pomohl upevnit vedoucí pozici týmu Buggyra Racing v Poháru konstruktérů, a navíc ve čtvrté jízdě dosáhl svého nejlepšího letošního výsledku, když závod ukončil na druhé pozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám