Hlavní obsah

Evropský šampionát jednotlivců v golfu hendikepovaných se uskuteční na severu Čech

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká golfová asociace hendikepovaných pořádá letos pod záštitou Evropské golfové asociace hendikepovaných a České golfové federace Mistrovství Evropy jednotlivců v golfu hendikepovaných.

Foto: GR Barbora

ME v golfu hendikepovaných 2016

Článek

Toto mistrovství proběhne ve dnech 18. až 21. června v Golf Resortu Barbora, Oldřichov - Jeníkov na Teplicku v severních Čechách. V návaznosti na předchozí ročníky Czech Disabled Golf Masters je tento turnaj zařazen do prestižní evropské série European Disabled Golf Tour, a to v nejvyšší úrovni PREMIER.

V České republice se jedná již o šesté pokračování tohoto evropského podniku. V loňském roce se mezinárodního golfového turnaje hendikepovaných CZDGM 2015 zúčastnilo 67 hráčů ze 14 zemí. V rámci Mistrovství Evropy se očekává zapojení až 90 hráčů ze 17 zemí a příjezd opravdových špiček evropského hendigolfu a nejlepších reprezentačních týmů.

Turnaj je pořádán na podporu golfu tělesně a zdravotně postižených a jeho další rozvoj v České republice. Společnou snahou všech je představit golf v očích široké veřejnosti jako sport „bez bariér“ a dílčím cílem je oslovení dalších hendikepovaných sportovců v ČR. V národním i evropském měřítku je tento turnaj podpůrnou akcí pro blížící se zařazení hendigolfu do paralympijských sportů.

Jako doprovodný program je na sobotu a neděli připraven Fitting a Demo Day firmy Golfsmith, který proběhne na drivingu. Na místě si zájemci budou moci otestovat novinky ze světa golfových holí od několika předních světových výrobců. K dispozici bude clubffitér, který rád každému poradí se vším ohledně golfového vybavení, přeměří základní parametry holí nebo pomůže určit optimální shaft či grip. To vše zcela zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám