Hlavní obsah

Erdélyi k příbramskému MMA: Diváci udělali opravdu skvělou atmosféru

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci března se ve středočeské Příbrami konal již pátý ročník Back in the Fight. Galavečer MMA pod organizací GCF, kde se podařilo změnit historii ženského MMA u nás. Na programu byl totiž titulový zápas o pás nejslavnější domácí organizace.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Vzhledem k tomu, že to byl souboj v kategorii ženy, jednalo se na území České republiky o premiéru. Díky vítězství domácí příbramské Lucie Pudilové nad Maďarkou Melindou Fabiánovou, zůstal pás doma v České republice. O vítězství Lucie jsme již informovali, ale za tímto obrovským úspěchem stojí také muž, který se o Lucii stará a to vskutku kompletně.

Je jím známý příbramský trenér Ladislav Erdélyi. „Lucii trénuji od jejích šestnácti let. Zisk titulu, který vyhrála je pro mě velkou ctí a obrovským úspěchem. Lucka do zápasu dala úplně vše, aby vytoužený pás vyhrála, a to se jí jako první ženě na území naší republiky v MMA povedlo. Tohoto si velmi cením,“ uvedl Ladislav Erdélyi muž, který do Příbrami MMA přivedl a pravidelně se v roli spoluorganizátora podílí na realizaci galavečeru MMA v Příbrami.

Trénuje však také další svěřence, z nichž Jan Janka, Milan Gargoš a Jan Becher se také představili koncem března v Příbrami domácímu publiku. Těm se však tolik nedařilo a své souboje nedokázali tentokrát dotáhnout do vítězného konce.

„Prohry našich zápasníků beru jako nedílnou součást našeho tréninkového konceptu, který vyvíjíme již několik let. Pokud do zápasů moji svěřenci dají vše, co v nich je, a dělají to, co mají skutečně natrénované, tak jsem spokojený, i když prohrají. To je MMA. Z chyb se poučí oni sami i já sám,“ dodává sympaticky s pokorou Erdélyi.

Největší úspěch je pro příbramský klub s novým názvem GEMMA ATHLETIC zisk titulu šampiona již zmíněné Lucie Pudilové. Příbramský klub neměl nikdy ani ve své dlouhé dřívější éře šampiona a toto je pro něj největším úspěchem. Ten se zrodil až po dlouhém boji vedeným v pěti kolech po pěti minutách, to ocenilo i příbramské publikum, které tleskalo ve stoje.

„Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Byla to opravdu výborná atmosféra, kterou vytvořili diváci, a velmi tím naše zápasníky podpořili, obzvláště pak Lucii v posledním zápase našeho galavečera. I přes to, že já vnímám při koučování svých svěřenců okolí  jinak, toto vše ve mně zanechalo nezapomenutelný zážitek,“ okomentoval skvělou atmosféru v příbramské sportovní hale Ladislav Erdélyi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám