Hlavní obsah

Elektrokolo ukradl mnohonásobný recidivista, zadržel ho policista ve svém volnu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Ani v důchodu si devětašedesátiletý a dvacetkrát trestaný recidivista nedá pokoj a krade vesele dál. Jeho posledním úlovkem bylo elektrokolo, které odstřihl od zámku v centru Zlína. Jedenadvacátý trest mu může přinést až tříletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Kleště, kterými přestřihl lankový zámek, měl zloděj ještě u sebe.

Článek

„Zlínští policisté přijali poslední červencový den oznámení o krádeži elektrokola v hodnotě vyšší než pět tisíc korun, které měla jeho majitelka zaparkované a přivázané lankovým zámkem u administrativní budovy v centru Zlína. Jízdní kolo zmizelo během pracovní doby,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policista sloužící v Napajedlech přišel pár dní nato do služby, kde se seznámil s děním v uplynulých dnech. Mimo jiné si důkladně prohlédl snímek ukradeného elektrokola. Ráno po službě odjel svým vozidlem do Kroměříže. V centru města si povšiml staršího muže, který jel na kole velmi podobném tomu odcizenému, a proto se vydal za ním.

„Zanedlouho muže dostihl. Zastavil, představil se a zeptal, čí je to kolo. Starý pán nejprve tvrdil, že ho dostal, ale po chvíli se přiznal, že ho před pár dny ukradl ve Zlíně. U sebe měl dokonce i pákové kleště, kterými přestřihl zámek,“ uvedla mluvčí.

Policista přivolal své kroměřížské kolegy, kteří muže vyslechli. „Vyšlo najevo, že se jedná o nenapravitelného, dvacetkrát trestaného recidivistu, který se před rokem vrátil z posledního výkonu trestu. Krást nepřestal, přestože je mu již šedesát devět let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Kleště policisté zajistili pro potřeby trestního řízení, jízdní kolo vrátili majitelce.

Reklama

Výběr článků

Načítám