Hlavní obsah

Ekologičtí domkaři mohou v Bohumíně získat speciální popelnice a slevu na jejich vývoz

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se bohumínští domkaři připojí do osvětové kampaně Chovám se ekologicky, mohou tím získat ke svému domu speciální nádobu na rostlinný odpad a pětisetkorunovou slevu na její svoz.

Foto: Mirka Hrbáčová

Logo kampaně

Článek

Lidé, kteří by rádi slevu získali, musí splnit několik podmínek. Vytápění jejich domu musí být ekologickým palivem, musejí třídit odpad nebo využívat sběrné dvory. Dům by měl být také napojen na kanalizaci.

Podle místostarosty Lumíra Macury se tak město chce odvděčit lidem, kteří se ohleduplně chovají k životnímu prostředí. "Rádi bychom jim zaplatili dvě třetiny ceny za odvoz zeleného odpadu. Každý, kdo se k ekologickému chování zaváže, dostane logo kampaně, kterým označí vstup ke svému domu," upřesnil.

Město si zároveň od kampaně slibuje, že tím motivuje i další obyvatele, aby se chovali ekologičtěji a také se do akce zapojili. Zájemce, který splní podmínky této osvětové akce, si může přijít na odbor životního prostředí bohumínské radnice podepsat čestné prohlášení, ve kterém se zaváže na dodržení podmínek kampaně.

Obyvatelé Bohumína se mohou do kampaně hlásit do konce března. Od 5. dubna už budou rozváženy nádoby k domům. Město počítá, že by se do akce mohlo ze začátku připojit 250 domkařů.

"Kdo podmínky poruší, bude muset svoz bioodpadu uhradit v plné výši, a to rok zpětně. Podrobné podmínky kampaně naleznou lidé na webu města v Ekologickém okénku," sdělila mluvčí města Lucie Balcarová s tím, že pokud se domkař do kampaně nezapojí, zaplatí za celosezónní odvoz zeleného odpadu 816 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám