Hlavní obsah

Dvě pražské bohoslužby ani zákaz nezastavil, ukončily je až výzvy strážníků

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě s myšlenkou: Víra má mě uzdraví, nerespektovali někteří věřící nařízení vlády o zákazu shromažďování více osob na jednom místě a šli na bohoslužby. Nesloužení mší ve svatostáncích nebrali jak vidno vážně ani někteří duchovní. Věřící měli přitom možnost sledovat mše v rádiu nebo na netu. Povolena byla také individuální duchovní péče.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

„V kostele pravoslavné církve v Rooseveltově v Praze 6 se odbývalo tzv. požehnání Božích darů. Slavnosti se zúčastnili nejen duchovní, ale uvnitř kostela i před vchodem se pohybovaly větší skupiny osob. V kostele Na Slupi v Praze 2 se konala přímo mše, které se účastnilo asi šedesát osob, naštěstí měli všichni na obličeji roušky,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha.

Duchovní v obou svatostáncích po výzvě strážníků akce ukončili a věřící se v klidu rozešli. Protože však došlo k porušení mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, byly oba případy postoupeny správnímu orgánu.

Po dobrém to asi nejde

Během velikonočního prodlouženého víkendu strážníci v Praze zaznamenali 3758 porušení mimořádných opatření. Z celkového počtu přestupků tvořily chybějící roušky 3158 případů a zákaz shlukování porušili lidé v 500 případech.

Reklama

Výběr článků

Načítám