Hlavní obsah

Dvě ostravské frekventované zastávky nově nabízejí připojení na Wi-Fi

Novinky, Josef Zajíc

Dopravní podnik Ostrava postupně zavádí další moderní prvky pro komunikaci a pohodlí cestujících. Již od 14. července 2017 se mohou cestující zcela zdarma připojit na Wi-Fi na dvou vysoce frekventovaných zastávkách, a to na zastávce tramvají a autobusů Karolina a na dopravním terminálu Hranečník.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.7.2017 Dopravní podnik Ostrava: zastávky Karolina a Hranečník jsou on-line. Ředitel DPO Daniel Morys, Karolina Rycková , tisková mluvčí

Článek

Právě na dopravním terminálu Hranečník se stýkají tramvaje, trolejbusy a autobusy městské hromadné dopravy a také autobusy rozvážející cestující do Havířova, Karviné a další měst regionu. Cestující si tak může případné čekání zkrátit sledováním potřebných informací na internetu prostřednictvím svých přístrojů.

Do konce letošního roku se bezplatné připojení k internetu rozšíří na řadu dalších zastávek a části vozového parku.

Zavedení bezplatné Wi-Fi sítě na zastávkách Karolina a Hranečník je dalším krokem na cestě Dopravního podniku Ostrava vstříc modernizaci a zvýšení komfortu cestování městskou hromadnou dopravou v Ostravě. 

„Jsem velmi rád, že se podařilo vybudovat moderní prostředí pro bezplatnou síť za pomoci městské firmy OVAnet. Do konce srpna přibude dalších deset zastávek a do konce roku pak ještě dalších osm. V příštím roce hodláme rozšířit bezplatný internetový signál také do vozidel,” informoval Daniel Morys, ředitel Dopravního podniku Ostrava a. s.

Kde a kdy se připojíte k síti DPO:

Od pátku 14. července: zastávka tramvají a autobusů Karolina, dopravní terminál Hranečník.

Do konce srpna: zastávky - Vřesinká, Svinov mosty, horní zastávka, Hulváky, Náměstí Republiky, Konzervatoř, Hlavní nádraží, Hlučínská, Mírové náměstí, Obchodní centrum, ÚMOb - Jih.

Do konce roku 2017: Alšovo náměstí, Ostrava-Poruba, Poruba vozovna, Svinov mosty dolní zastávka, Hotel Bělský les, Dubina, Husův sad, Stodolní, Výstaviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám