Hlavní obsah

Dvě osoby se zranily při rozsáhlém požáru v Holešově

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár garáží v Holešově na Kroměřížsku likvidovaly ve čtvrtek 27. dubna před 18. hodinou tři jednotky hasičů. Plameny zdolali hasiči po více než čtyřech hodinách.

Foto: HZS Zlínského kraje

Likvidace požáru garáží v Holešově.

Článek

„Při požáru se zranily dvě osoby, jednu odvezla přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby do nemocnice. Vyšetřovatel požárů z Kroměříže zjišťuje příčinu vzniku této události,“ informoval Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Hlášení o požáru obdrželo operační středisko HZS Zlínského kraje v 17:35 hodin. Oznamovatel uvedl, že hoří garáž v Holešově-Všetulích. Operační důstojník vyslal k požáru cisterny profesionálních hasičů z Holešova, Bystřice pod Hostýnem a posilovou cisternu dobrovolných hasičů z Holešova. 

„První jednotka byla na místě do šesti minut od vyhlášení poplachu. Po průzkumu hasiči potvrdili, že požár zasáhl přízemní dílenskou budovu o velikosti asi 50 x 15 metrů. V jedné části zasažené stavby byly zaparkovány vraky osobních automobilů. Při požáru se zranily dvě osoby, k události vyjel velící důstojník směny, který si následně převzal velení,“ řekl Pavel Řezníček.

Přibližně na polovině zasažené budovy se zřítila stropní a střešní konstrukce, což značně zkomplikovalo zásah. Díky rychlému nasazení jednotek se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na druhou část stavby. Vzhledem k značné spotřebě vody velící důstojník povolal další velkou cisternu ze Zlína a hasiči zřídili kyvadlovou dopravu. Do zásahu nasadili také speciální vysokotlaké zařízení COBRA.

Celkovou likvidaci požáru ohlásil velitel v 21:45 hodin. Místo převzala dobrovolná jednotka Holešov, která zůstala na dohlídku. Výše škody bude upřesněna až po ukončení vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám