Hlavní obsah

Dvě míle pro Diakonii: 20 tisíc korun a téměř 700 tisíc spálených kalorií

Novinky, Petra Kučerová

V neděli 23. dubna proběhl v Uherském Hradišti druhý benefiční běh 2 míle pro Diakonii, do kterého se mohla zapojit široká veřejnost a spojit tak zdravý životní styl s podporou charitativního projektu. Už od středy 15. března se ale zájemci mohli připojit i k akci Sbíráme kiláky pro Diakonii.

Foto: Radim Maršálek/Rozběháme UH

Ani větrné počasí neodradilo příznivce běhu a Diakonie od aktivně strávené neděle.

Článek

Více než měsíc prostřednictvím mobilní aplikace zaznamenávali běžci svou sportovní činnost a každým kilometrem sami přispívali na dobrou věc. Celkem naběhali a nachodili 8861 kilometrů. Přesně tolik peněz středisko CESTA získá od hlavního partnera běhu, Sběrných surovin UH.

2 míle pro Diakonii byly vyvrcholením i této speciální sběrné akce. Spolu se startovným, které na startu běhu celkem zaplatilo 56 účastníků, středisko získalo na podporu svých sociálních služeb 19 961 korunu.

„Na místě jsme tedy prohrábli kapsy a svorně částku zarovnali na krásných dvacet tisíc,“ usmívala se spokojeně ředitelka Diakonie ČCE - střediska CESTA Uherské Hradiště Zuzana Hoffmannová. Spolupořadatelem akce bylo, stejně jako vloni 1. října, hnutí Rozběháme Uherské Hradiště.

Běhali profíci, herec, farář, děti i pes

Do výzvy Sbíráme kiláky pro Diakonii se přes aplikaci Endomondo zapojilo 78 účastníků. Naběhali 8861 kilometrů a dohromady spálili 664 518 kalorií. V neděli 23. dubna se na start postavilo 56 účastníků. Byli mezi nimi například i herec Slováckého divadla David Vacke nebo uherskohradišťský farář Českobratrské církve evangelické Michal Vogl se syny. Nechyběly ani děti a jeden pes.

„Děkuji všem, kteří nás podpořili a pečují nejen o vlastní zdraví, ale zároveň pomáhají i ostatním,“ řekla za Rozběháme Uherské Hradiště Markéta Hrdinová.

„Naše firma se ráda podílí na projektech, které mají smysl a které pomáhají tam, kde je to třeba,“ uvedl jednatel společnosti Sběrné suroviny UH Rudolf Mazánek.

„Nesmírně nás těší, že Sběrné suroviny se staly generálním partnerem našeho běhu. Jeho zapojení nám přineslo víc financí, než bychom získali jen ze startovného,“ doplnila Zuzana Hoffmannová, ředitelka střediska CESTA.

Na podzim na viděnou

V pohodovém tempu se zájemci vydali na dvoumílový běh (3,2 kilometru) po příjemném okruhu okolo řeky Moravy. Nechybělo občerstvení, perníková pamětní medaile pro každého z dílny klientů Diakonie, kvíz o hezké ceny od partnerů nebo možnost projet si krátkou trasu na invalidním vozíčku. Startovné činilo 150 korun, pro účastníky výzvy Sbíráme kiláky pro Diakonii 100 korun.

„Vloni 1. října jsme běh pořádali poprvé, zkušebně, a získali jsme z něj 7500 korun. Podruhé jsme jej rozšířili o výzvu a získali silného partnera. Myslím, že proto můžu slíbit, že se při běhu 2 míle pro Diakonii opět setkáme na podzim. Nejde však jen o finanční výtěžek, ale energie, která z účastníků vyzařuje, nám dává sílu do další práce,“ dodala Zuzana Hoffmannová.

Středisko CESTA v Uherském Hradišti provozuje tři sociální služby: Raná péče, Denní stacionář a Podpora samostatného bydlení. Získané finance použije právě na rozvoj těchto služeb.

Rozběháme Uherské Hradiště je součástí hnutí Rozběháme Česko. Propaguje zdravý životní styl, společné výběhy, rady a tipy.

Sběrné suroviny UH jsou firma, která se zaměřuje na komplexní služby v odpadovém hospodářství, zároveň se snaží šířit osvětu o životním prostředí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám