Hlavní obsah

Dvě desítky mentorských dvojic sdílely po celou neděli své zkušenosti

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. listopadu se odehrálo celorepublikové setkání mentorů a mentees. Dvacet mentorských dvojic sdílelo po celý den své zkušenosti, postřehy a diskutovalo o možnostech a přínosech mentorského počínání. Individuální mentoringový program je jednou z aktivit projektu Začni správně společnosti yourchance.

Foto: Miroslav Lepeška
Článek

Inspirativním dnem provázela s elegancí sobě vlastní Eva Andrés, koordinátorka mentorů pro Čechy. V dopolední části sdílely mentorské dvojice svá počínání a společné fungování. Dvojice i samotní mentoři a mentees se mezi sebou skvěle inspirovali.

V další části dne si dvojice prohodily role a na známých pohádkových a filmových dvojicích řešily tři konkrétní situace, se kterými se mohou reálně setkat. Výměna rolí dokázala, že zjistit navzájem obrácené pohledy na nesnáze vztah utužilo a pomohlo pro další společnou komunikaci a hledání řešení při aktuálních životních situacích, komplikacích a tápáních.

„Cílem dnešních aktivit je vzájemná inspirace, vcítění se a zjištění, jaké to je, když přichází mentee na schůzku a má nějaký problém, jak rychle musí mentor reagovat a co vše musí zvládnout. Pro mentory byla přínosem záměny rolí inspirace, jak jinak na svého menteeho jít, jak s ním komunikovat a pracovat,“ popsala smysl společné hry Michaela Škorničková, metodička projektu Začni správně.

Mentoringový program propojuje mladé lidi odcházející z dětských domovů nebo pěstounské péče s dospěláky – mentory, kteří jim pomáhají najít tu správnou cestu životem. Mladí napojení do mentoringového programu mohou se svým mentorem konzultovat nejen otázky spojené se vzděláním či profesí, ale především s běžným každodenním životem. Do mentoringového programu je aktuálně zapojeno přes sto dvacet mentorů, kteří mají své svěřence.

„Smyslem dnešního setkání byla cenná příležitost setkat se – jak mentoři a jejich svěřenci, tak všichni dohromady. Poprvé si dvojice na rovinu, otevřeně a veřejně řekly, proč jsou spolu, co je na vztahu baví, k čemu jim je a čemu konkrétně na obou stranách pomáhá. Dnes to byla velká motivace pro všechny, jejímž výsledkem ke zkvalitnění vztahu mentor - mentee,“ shrnula první ročník setkání Eva Andrés.

Poděkování za realizaci celorepublikového setkání patří generálnímu řediteli pražského Hotelu NH Praha Petru Nešpůrkovi a vedení hotelu za dlouholetou spolupráci a sponzorství akcí a aktivit projektu Začni správně.

„Snažíme se být společnosti prospěšní nejen v ekonomickém slova smyslu, ale také z hlediska lidského. Vedení hotelu vidí smysl v pomoci projektu zejména v tom, že mladí dospělí mohou svou kariéru nastartovat třeba zrovna v našem hotelu,“ uvedla ke smyslu spolupráce Denisa Stanislavová, marketingová manažerka hotelu.

Projekt Začni správně pomáhá mladým lidem z dětského domova nebo pěstounské péče, aby se po odchodu osamostatnili a byli schopni žít plnohodnotný život. Úspěchem v tomto ohledu je podle nás zcela "normální život" - mít práci, rodinu, vytvořené zázemí, zvládání běžných situací, život mimo rizika jako je např. dluhová spirála.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám