Hlavní obsah

Dva ze čtyř Květů zahrají Na Zemi

Novinky, Pavel Kříž
Aktualizováno

Na sobotu 9. března se do příbramské Čajovny Na Zemi sjede plná polovina brněnské formace Květy, Martin Evžen Kyšperský a Aleš Pilgr. Každý se svým projektem, přesto i na společné písně nejspíš dojde.

Foto: Pavel Kříž

Martin Evžen Kyšperský Na Zemi, únor 2010

Článek

Zatímco M. E. Kyšperský zahraje sólově písně skupiny Květy, i ty, které se v repertoáru této populární brněnské formace neobjevily, Aleš Pilgr představí svou skupinu BIORCHESTR, kterou před čtyřmi lety založil se svou tehdy budoucí manželkou Janou, a která v Příbrami zahraje obohacena ještě o violoncello Tomáše Jančeka.

Skupina Květy v loňském roce vydala své nejspíše nejpovedenější album Bílé včely, za které si vysloužila, kromě nadšených reakcí posluchačů i kritiky, také prestižní cenu Vinyla, nominaci na cenu Apollo či žánrového Anděla pro alternativní skupiny. Dva Anděly již navíc Květy mají, a to za desky Kocourek a horečka a Myjau.

Koncerty této skupiny bývají velikým zážitkem a nejinak tomu bývá při sólových vystoupeních jejich frontmana Martina E. Kyšperského, který je kromě jiných svých aktivit např. od roku 2008 také členem volného sdružení Osamělí písničkáři (spolu s např. Lenkou Dusilovou, Janem Burianem či Petrem Vášou).

Koncert začíná půl hodiny před dvacátou hodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám