Hlavní obsah

Dva muži posprejovali v Kroměříži dům, svědek je nahlásil policii

Novinky, Matěj Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dva muži v pondělí nad ránem rozhodli pobavit posprejováním zdi domu, rozhodně nečekali, jak jejich dobrodružství skončí. Obou si všiml náhodný kolemjdoucí a vše nahlásil strážníkům. Ti si oba výtržníky odvedli.

Článek

Zatímco jeden ze sedmadvacetiletých mužů hlídal, druhý se pustil do práce. Po činu se oba ukryli za nedalekým azylovým domem, kde je zahlédl svědek, který celou událost nahlásil. Policisté oba sedmadvacetileté pachatele zadrželi na místě.

„Oba se k činu doznali,” potvrdil ředitel městské policie Libor Kubiš. Sprejery si převzala Policie České republiky a případem se zabývá pro podezření z trestného činu.

Vytváření takzvaného graffiti na zdech soukromých i veřejných staveb se z hlediska zákona považuje za vandalství. Pachatelům podle platného zákona o poškozování cizí věci hrozí trest odnětí svobody v délce až jednoho roku. Za trestný čin se však nepovažuje situace, kdy je graffiti vytvořeno na objednávku jako forma vyzdobení veřejných ploch nebo je vytvořeno speciálně na místech k tomu určených.

Reklama

Výběr článků

Načítám