Hlavní obsah

Dva devatenáctiletí mladíci napadli a okradli cestujícího v městském autobuse

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy 8. února vyšetřovali pražští policisté loupežné přepadení v autobuse číslo 177, kdy s nožem v ruce oloupili cestujícího dva mladíci. O týden později jim vyšetřovatel sdělil obvinění z loupeže.

Foto: Dopravní podnik hl.m. Prahy

Autobus MHD.

Článek

Poškozený muž cestoval autobusem číslo 177 ve středu kolem čtvrté hodiny odpolední, když k němu mezi zastávkami Litochlebské náměstí a Donovalská přistoupili dva devatenáctiletí mladíci.

Mladíci na muže bez varování udeřili pěstí do obličeje a přitom mu odcizili mobilní telefon finského výrobce a cigarety. Toto jednání vyprovokovalo kamaráda napadeného muže, který se ho zastal. V tom jeden z útočníků k němu přistoupil s nožem v ruce a slovy „Ty děláš thai-box, chceš vědět, jak tady rozsekáme thaiboxera?" ho od pomoci odradil.

„Poškozený útokem obou mladíků přišel o výše uvedené osobní věci a utrpěl zlomeninu nosu, která si vyžádala lékařské ošetření bez následné hospitalizace. Kriminalisté po dopadení podezřelých těmto sdělili obvinění z trestného činu loupeže, za což jim nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám