Hlavní obsah

Důvěřivou ženu okradl o peníze falešný vojenský chirurg

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O více než 140 tisíc korun přišla kvůli své nerozvážnosti jednašedesátiletá žena ze Zlínska, která údajnému vojenskému chirurgovi během jedenácti dnů poslala do Sýrie 140 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Neznámému pachateli hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení za trestný čin podvod až pět let odnětí svobody,“ informovala v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlínští policisté se podle ní opět přesvědčili, že důvěřivost lidí nemá hranice. Přijali další oznámení o pokusu o podvod osamělé ženy, která kvůli své nerozvážnosti přišla o více než 140 tisíc korun.

„Na sociální síti, kde se věnuje prodeji výrobků, ji v prosinci loňského roku oslovil neznámý muž s tím, že je chirurg a pracuje na vojenské základně v Sýrii. Psali si česky, muž používal překladač. Koncem prosince se domluvili, že za ní přiletí do Prahy a rovnou si smluvili také sňatek,“ uvedla policistka.

K tomu, aby opustil základnu, potřeboval ale tzv. chirurg vyřídit volno, za což měla žena zaplatit. Za pouhých jedenáct dní mu tedy prostřednictvím nebankovní společnosti postupně zaslala vysoké částky na různá jména, celkem se jednalo o více než pět tisíc euro plus poplatky za převod peněz.

Vdavekchtivá žena obdržela 10. ledna e-mailem potvrzení o přijetí peněz, ale pisatel současně požadoval zaslání dalších 9 000 euro na pojištění. Tuto částku už žena nezaslala, protože už peníze neměla.

„Zpočátku posílala paní svoje naspořené peníze. Když jí došly, vzala si půjčku u bankovní instituce. Chirurg jí poté ještě napsal, ať si vezme další půjčku, aby si mohl volno ke sňatku vyřídit, to už ale žena odmítla a celý případ oznámila na policii,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám