Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži zve na talk show Zbigniewa Czendlika a Pavla Helana

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Originální talk show s hudbou slibuje zábavný pořad Kostel, hospoda, postel, s nímž zavítají ve středu 20. dubna do Kroměříže Zbigniew Czendlik a Pavel Helan. Jejich vystoupení naváže na předcházející talk show Haliny Pawlowské a Zdeňka Trošky a tradičně proběhne v kině Nadsklepí.

Foto: archiv autora

Pavel Helan a Zbigniew Czendlik přivezou do Kroměříže talk show Kostel, hospoda, postel.

Článek

Zatímco Zbigniew Czendlik je díky médiím známý jako pohodový a zábavný farář, písničkář Pavel Helan je zase úspěšný finalista soutěže Československo má talent 2013, který během let proslul jako "vlídný písničkář" a bavič s osobitým humorem.

Oba dva se přitom vtipně doplňují, což předvedou v zábavném pořadu, kde bude prostor na povídání i zpívání o životě i jiném. Jejich talk show uvede kroměřížský místostarosta PhDr. Pavel Motyčka.

Zbigniew Jan Czendlik (1964), řečený Zibi, je římskokatolický kněz polské národnosti působící v České republice a děkan lanškrounský. Je inkardinován do katovické arcidiecéze. Je mediálně známý zejména kvůli přátelským vztahům s řadou lidí z oblasti politiky a šoubyznysu. Účinkoval v divácky oblíbených televizních pořadech Bolkoviny (2004), Krásný ztráty (2005), Uvolněte se, prosím (2009) a Máme rádi Česko (2014). Jako moderátor se objevil v pořadech Uchem jehly (2011) a U Pastýře (2011). Je aktivním sportovcem; dříve hrával fotbal, později přešel na golf.

Pavel Helan (1979) je absolventem střední školy zahradnické a vysoké školy lesnické. S hudbou začínal jako kytarista v jazzbandu Young Pekáč Mojmíra Bártka, kde si osvojil důležité heslo: "Strýcu hrej, neustále hrej!". Je absolventem kytarové školy Oty Pinknera. Zvítězil v pořadu Do-re-mi, působil jako učitel hudební výchovy v New Yorku, doprovázel bretaňského zpěváka Yvese Guelou, byl členem revivalu U2/stay.

V roce 2007 obdržel Pavel Helan přestižního Krtka na festivalu Zahrada, v roce 2008 vydal CD Je(mně) příjemně, ze kterého vzešla spolupráce se zpěvákem Petrem Bende v letech 2009 - 13. V roce 2012 koncertoval v Malaysii a Hong Kongu. Na pozdim roku 2013 se stal finalistou soutěže ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT. V roce 2014 vydal CD iBůh a vyjel na první samostatné Ajfon tour. Loni absolvoval řadu vystoupení na festivalech a klubech v Česku i na Slovensku, kde byl hostem Hradišťanu, Tomáše Kluse a Honzy Nedvěda.

Není přitom žádným tajemstvím, že Pavel Helan patří do přízně populárního lidového zpěváka Jiřího Helána.

Vstupenky na talk show Kostel, hospoda, postel, která proběhne 20. dubna od 19 hodin s dále kina Nadsklepí, jsou v tradičních předprodejích Domu kultury v Kroměříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám