Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži zve na komedii Mikulášovy prázdniny v podání známých herců

Novinky, Robert Rohál

Posledním představením jarního cyklu Divadelního předplatného bude v pátek 19. května v Domě kultury v Kroměříži inscenace Mikulášovy prázdniny. V režii Filipa Nuckollse hrají členové pražského Divadla v Celetné.

Foto: archiv autora

Hlavní herečtí protagonisté komedie Mikulášovy prázdniny.

Článek

Příhody nezbedného školáka Mikuláše z pera francouzského humoristy Renée Goscinyho nastudoval soubor pražského Divadla v Celetné. Právě jeho příhody na prázdninovém táboře, které vyšly v několika knihách, inspirovaly soubor Divadla v Celetné k nastudování dnes už úspěšné komedie Mikulášovy prázdniny vonící již začínajícím létem a připomínající všem dospělým, že kdysi také byli dětmi. 

Hlavním dějištěm je stanový tábor, který má chlapce zocelit a naučit novým dovednostem. Jak to ale ve skutečnosti dopadne, to je už jiná otázka. Jisté je, že na jevišti budou k vidění skutečné stany s podsadou, dřevěné latríny, vlajkový stožár a další atributy, které k dětským táborům neodmyslitelně patří.

Mezi protagonisty v čele s Matoušem Rumlem coby Mikulášem (známe ho ze sitcomu Comeback stejně jako ze seriálu Ulice) se objeví i další - z filmu a televize - známé tváře jako Petr Lněnička, Zdeněk Charvát, Lukáš Jůza, Aleš Petráš, Marek Němec, Pavel Langer nebo Milena Steinmasslová v postavě učitelky - to vše v režii Filipa Nuckollse.

Začátek představení Mikulášovy prázdniny je v 18 hodin. Zbývající vstupenky jsou k mání na pokladnách Domu kultury v Kroměříži a on-line.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám