Hlavní obsah

Druhou PechaKucha Night Ostrava bude hostit klub Fabric

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři ostravské PechaKucha Night tento týden oznámili místo pořádání prosincového pokračování této noci setkávání zajímavých nápadů a osobností nejen z architektury a designu. Po prostorách Provozu Hlubina se tento nevídaný formát večera přesouvá 4. prosince do klubu Fabric.

Foto: Tereza Bedaříková
Článek

„PechaKucha Night je o kreativitě, nápadech a nových úhlech pohledu, proto jsme se rozhodli obměňovat i místo pořádání. Chceme účastníky překvapovat ostravskými možnostmi. “ říká Martin Lindovský, jeden z organizátorů akce.

K prostorám samotným dodává: „Nemohli jsme si přát zajímavější úvodní lokaci než je areál Dolních Vítkovic. Z Provozu Hlubina dýchala atmosféra a historie Ostravy, klub Fabric však ukazuje, co se dá v Ostravě na odkazu této historie vybudovat.“

Organizátor tím poukazuje na fakt, že Fabric, v současnosti asi nejznámější ostravský klub, vznikl z kolejového depa a ostravské kultury neznalý pozorovatel by nečekal v nitru industriálně působícího domu z červených cihel rekonstruovaný interiér a moderní zázemí. Právě technické zázemí a oproti Provozu Hlubina větší kapacita byly vedle symboliky důležitými kritérii výběru místa konání.

„Klub Fabric je rozhodně výzvou. Uspořádat kulturní akci o vizuálním umění v tanečním klubu není běžné. Pro nás znamená Fabric ale hlavně vysoko nastavenou laťku k tomu dostát jeho mnohaleté historii na poli ostravské kulturní scény,“ vysvětluje Lindovský.

Vysokou laťku naznačují i potvrzení hosté. Kromě studia OFICINA, autorů vizuálu PRIMA COOL, který posbíral mnoho ocenění u nás i ve světě, se mohou účastníci těšit také na architekta Adama Gebriana, fotografy ze skupiny Boys Play Nice či designem porcelánu proslaveného Daniela Piršče, jemuž nemoc nedovolila vystoupit na první PechaKucha Night v Ostravě.

PechaKucha Night je postavena na formátu prezentací 20x20. Každá prezentace má přesně 20 snímků a každý z nich je komentován 20 vteřinami. Prezentující tak publikum nenudí přílišnými detaily a technikalitami, ale spíše představuje nové ideje a koncepty, což otevírá akci široké veřejnosti. Se všemi prezentujícími mají účastníci možnost neformálně diskutovat po skončení prezentací. PechaKucha Night je totiž hlavně o prostoru pro potkávání lidí a nápadů.

PechaKucha Night Ostrava, www.pkno.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám