Hlavní obsah

Druhá etapa rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě začala v první dubnový den

Novinky, Josef Zajíc

Rekonstrukce II. etapy Nádražní ulice v Ostravě byla zahájena 1. dubna v úseku od Stodolní ulice po křižovatku ulice Nádražní s ulicí 28. října. Úplná výluka tramvají probíhá od 1. do 4. dubna z důvodu zjednokolejnění dopravy tramvají.

Foto: Josef Zajíc

Rekonstrukce Nádražní ulice. II.etapa Ostrava - před zastávkou Stodolní. Zjednokolejnění tratě. Stav 1. dubna 2016

Článek

Ve II. etapě rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě proběhne rekonstrukce inženýrských sítí, veřejného osvětlení, vodovodu a kanalizace, plynovodů, kolejiště v obou směrech, vozovky a  chodníků.

Od 5. dubna od 5.00 hodin do 4. června do 4.00 hodin budou tramvaje v tomto úseku jezdit po jedné koleji. Tramvajová zastávka Elektra bude až do 30. listopadu zrušena. Zastoupí ji tramvajová zastávka Karolina, a to v obou směrech. Zastávka Stodolní bude z technických důvodů řazení tramvají při čekání na jízdu po jedné koleji přemístěna blíže k ulici Českobratrské.

Pro pěší bude provoz zachován, v místě překopů budou zřizovány provizorní přechody (lávky). Přístup k nemovitostem bude zajištěn.

Předpokládané investiční náklady rekonstrukce ulice Nádražní v Ostravě, II. etapy, financované z rozpočtu města činí 81,5 miliónu korun.

Omezení v automobilové dopravě (zatím jsou zkoordinovány dvě fáze):

První fáze byla zahájena 1. dubna v 5.00 hodin a ukončena bude 4. dubna ve 24.00 hodin.

Bude uzavřena Nádražní ulice ve směru z Přívozu na Novou Karolinu v úseku od ulice Mlýnská po ulici 28. října, dále ve směru z Nové Karoliny do Přívozu v úseku od Zámecké ulice po ulici Mlýnská.

Druhá fáze bude zahájena 5. dubna v 5.00 hodin a ukončena 4. června v 5.00 hodin.

Uzávěra bude ve směru z Přívozu na Novou Karolinu v úseku od ulice Mlýnská po ulici 28. října, dále ve směru z Nové Karoliny do Přívozu v úseku od ulice Čs. legií  po ulici Mlýnská.

Průjezd křižovatkou Nádražní a ulicí 28. října od ulice Pivovarské a od ulice Na Karolině ve směru do Ostravy - Poruby nebude možný.

O organizaci automobilové dopravy v dalších fázích bude veřejnost informována v květnu 2016, informace budou také aktualizovány na webu nadrazni.ostrava.cz

Podrobné informace o náhradní autobusové dopravě (NAD) najdete na www.dpo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám