Hlavní obsah

Drážďany už mají vánoční strom - jedli z Krušných hor

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí vybírali sami Drážďanští vánoční strom pro své město. Po reptání obyvatel v roce 2012, že mají škaredý strom, dostali od radnice příležitost vybrat strom sami. Na vánočním trhu Striezelmarkt bude stát dvaadvacetimetrová jedle bělokorá z Lauensteinu, krušnohorské vesničky u českých hranic.

Foto: Německá centrála cestovního ruchu
Článek

Do soutěže bylo přihlášeno 40 stromů. Porota vybrala deset. Z nich nakonec vzešla závěrečná trojka. Zhruba 22 metrů vysoká jedle je od neděle 1. listopadu k vidění na náměstí Altmarkt, kde už za necelý měsíc bude zdobit letos již 581. vánoční trh Striezelmarkt.

Bude svítit tisíci světly

Kolem vztyčeného stromu se poté ihned začne se stavbou 233 vánočních stánků a dalších atrakcí. Práce na zdobení vánočního stromu trvají zhruba tři dny. Za tu dobu je třeba na strom pověsit 2900 metrů světelných řetězů s celkem 16 200 LED diodami. Špičku stromu ozdobí hvězda s průměrem 70 centimetrů.

Ozdobený vánoční strom  obklopí rušné vánoční dění, a to od začátku Striezelmarktu 26. listopadu až do jeho konce na Štědrý den, tedy 24. prosince ve 14 hodin odpoledne. Jedle pak zůstane na Altmarktu ale stát ještě pár týdnů po skončení trhu, aby se z něj mohli těšit nejen Drážďanští, ale i hosté, kteří do Drážďan hojně přijíždí nejen o adventu, ale i na oslavu Vánoc a Silvestra.

Reklama

Výběr článků

Načítám