Hlavní obsah

Drakiáda u Galiku se vydařila, přestože ani letos rekord nepadl

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Drakiáda u Galiku v sobotu 24. září symbolicky uzavřela letošní letní sezónu v turistickém resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Prosluněný víkendový den babího léta přilákal k hotelu Galik několik desítek rodičů s dětmi.

Foto: archiv resortu Valachy

Rekord nepadl, děti i dospělí se ale dobře bavili.

Článek

Kdo si nepřinesl draka s sebou, mohl si ho vyrobit ve výtvarné dílně. Všichni se pak pokusili překonat český rekord v počtu draků létajících v jednu chvíli na jednom místě, který činí 58 draků.

Přestože bylo ale k pokusu zaregistrováno celkem 78 draků, ani letos se rekord překonat nepodařilo. Během dne sice pofukoval vítr, v okamžiku pokusu o rekord ale nastalo téměř úplné bezvětří. Maximální počet draků, kteří se v jeden okamžik vznášeli na obloze, se tak zastavil na čísle 31. „Příště to určitě zkusíme znovu. Hlavní ale bylo, že se děti i rodiče dobře bavili,“ konstatoval vedoucí Galiku Pavel Mikula.

Pro děti i dospělé byla při drakiádě připravena například také diskotéka, Valašská olympiáda se soutěžemi volně inspirovanými běžným životem Valachů, malování na obličej a speciální „dračí menu“ k obědu. Porota také vyhodnotila největší, nejvýše létající a nejhezčí draky. Diplom a menší dárek od sponzorů si nakonec odnesli i ti, kteří v soutěžení neuspěli.

Další nejbližší akcí, kterou resort Valachy chystá, bude 4. až 11. listopadu Karlovský gastrofestival a poté 3. prosince Mikuláš na Galiku.  

V rámci drakiády byla také vyhlášena fotosoutěž o zajímavé ceny. Návštěvníci mohou zaslat snímky, které pořídili při drakiádě, na adresu rezervace@valachy.cz, nebo přímo vložit na stránku resortu Valachy na Facebooku. Porota ze zaslaných snímků vybere pět, jejichž autory odmění drobnými cenami a rodinnými vstupenkami do termálních bazénů Wellness Horal. www.galik.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám