Hlavní obsah

Dračí pohádkové Velikonoce chystají Staré Hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky jara lze oslavit zcela netradičně v atmosféře pohádkového hradu a zámku Staré Hrady. V prohlídkových okruzích Do pohádek čaroděje Archibalda I. uvidíte, jak slaví jarní svátky vodníci, obři, draci a jak čerti v čertovské domácnosti. Dračí Velikonoce se konají od 24. do 28. března.

Foto: Staré hrady
Článek

„Po hradě budou rozmístěná veliká pestrobarevná dračí vejce, aby návštěvníci viděli, že barevná vajíčka jsou jak v lidském, tak i v pohádkovém světě. Dále u nás návštěvníci uvidí velikonoční výzdobu a budou moci pocítit a všemi smysly ochutnat atmosféru jara na pohádkovém hradě a zámku,” láká na Staré Hrady jejich majitelka Petra Suková.

V prohlídkovém okruhu Do pohádek čaroděje Archibalda I. se podíváte, jak slaví jarní svátky draci, vodníci, obři a jak čerti v čertovské domácnosti. Na hradě na vás čeká dračí král Rozumbraďák XVI., aby návštěvníkům předvedl pestrobarevná dračí vejce. Na pohádkové půdě můžete zkontrolovat, jak pečlivě starohradské čarodějnice provedly jarní úklid.

Od pátku do pondělí na vás na nádvoří hradu čekají čerti, princezny a čarodějnice a s nimi spousta zábavy, her a překvapení pro děti i dospělé. Pro každé dítko je připravena velikonoční čokoládová odměna.

Reklama

Výběr článků

Načítám