Hlavní obsah

Dračí lodě otevřely na studeném Lipně letní sezónu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes nepříznivé počasí na Šumavě zahájila v sobotu na Lipně letní turistická sezóna. V kempu Lipno Modřín připravili atraktivní program pro celou rodinu – tahákem byl závod dračích lodí. “Pojedeme za každého počasí,“ slibovala ing. Jitka Fatková, ředitelka společnosti Lipensko s. r. o.

Foto: Vlastimil Hybrant

Lipenští draci

Článek

Téměř 40 draků na vodě

A jelo se. Chvíli pršelo, ale nefoukal moc velký vítr, takže se lodě nemusely potýkat s dalším ze živlů, chvílemi se počasí i umoudřilo. Na startu bylo 39 lodí posádek, z toho 5 ženských a 3 firemní. Pádla zabírala s dračí rychlostí, byla to pořádná makačka.

Všichni čekali na tradiční vylodění pirátů, opět proběhlo dokonale, děti jen zářily radostí.

I přes nepřízeň počasí se děti vyřádily

„Počasí nepočasí, na Lipně bylo veselo, dětské atrakce se většinou přesunuly do velkých pártystanů, od divadla, přes kreslení, různé soutěže. Museli jsme z bezpečnostních důvodů zrušit program na nafukovacích atrakcích. Venku se ale házelo freesbee, létající talíře děti ovládaly dost šikovně,” uvedla manažerka marketingu ing. Eva Černíková.

Několik malých cyklistů se vydalo na slalom mezi kužely, jiní se zúčastnili divadelního programu Oživlé obrazy, kde děti samy vstupovaly do děje – ať to již bylo na motivy Karla Hynka Máchy, kde se představily jako živly rozervanosti básníkovy povahy, či v dobrodružné cestě po České Kanadě.

„Ve stanech byly i večerní koncerty, venkovním programem provázel náš maskot lišák Fox,” dodala manažerka Černíková.

Na příští víkend je naplánována další akce, tentokrát v korunách stromů.

Reklama

Výběr článků

Načítám