Hlavní obsah

Dostaň Jágra: Hokejista si zasportoval s dětmi

Novinky, Tereza Vyhnálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Jágr byl od posledního srpnového čtvrtka do první zářijové soboty k vidění v pražské Libni na sportovní akci Dostaň Jágra. Slavný český hokejista zde porovnával síly s dětmi. Třídenní sportovní akci uspořádala společnost Sazka v rámci projektu Sport v okolí již podruhé.

Foto: Sportvokoli.cz

Jágr předával medaile osobně

Článek

Děti ve věku 6 až 11 let si během sportovní akce měly šanci zasoutěžit přímo s legendární „68“. Bylo pro ně připraveno deset zábavných disciplín, například chůze po laně, slalom, překážková dráha, nebo oblíbené přetahování lanem s Jágrem.

„Nejvíc mě překvapuje, jakou mají děti sílu. Myslel jsem si, že to bude daleko jednodušší. Zejména to přetahování lanem bylo mnohem náročnější, než jsem čekal. Děcka jsou soutěživá a brala mě jako kamaráda, kterého chtěla porazit,“ hodnotí akci Jaromír Jágr.

Když děti soupeřily s Jardou, rodiče měli čas povídat si s olympioniky a dalšími slavnými sportovci. V areálu Podvinný mlýn se během této události objevil třeba David Svoboda, Tomáš Verner, Martin Doktor, nebo například Olga Šípková. Na místě probíhalo měření tělesného složení, takže si rodiče mohli zjistit, v jaké jsou zrovna kondici. Pro zpestření nechyběly odborné semináře na téma výživa dětí či motivace dětí ke sportu.

Soutěžící děti dostaly na uvítanou sportovní batůžek, tričko se svým jménem a fotku s Jágrovým autogramem. Na závěr hokejista dětem předal medaile a vyfotil se s nimi. Jágr je dlouhodobě ambasadorem projektu Sportvokoli.cz, tedy největší veřejné databáze sportovních klubů a sportovišť, která pomáhá dětem i rodičům najít co nejsnazší cestu ke sportu. Společně již vytvořili úspěšnou soutěž Dáš to, kde Jarda děti vyzýval k natočení sportovního videa.

„Naším dlouhodobým cílem je dostat děti na hřiště. Chceme jim ukázat, že sportovní aktivita může být fajn, a navnadit je, aby sportovaly samy od sebe. Není to jen o dřině. Jde o to, aby se děti nějakým způsobem dokopaly k pohybu. Pomůže jim to i v budoucnu,“ dodal Jágr.  

Reklama

Výběr článků

Načítám