Hlavní obsah

Dopravní policisté ze Zlína zvítězili v krajském kole v řízení silničního provozu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajské kolo soutěže dopravních policistů v řízení silničního provozu, které se ve čtvrtek 21. června uskutečnilo v Uherském Hradišti, ovládli policisté ze Zlína. Zvítězili v jednotlivcích i v družstvech.

Foto: Policie ČR

Soutěž regulovčíků probíhala na nejrušnější křižovatce Uherského Hradiště.

Článek

„Krajským regulovčíkem se stal Michal Kopřiva ze zlínského dopravního inspektorátu, který si nejlépe vedl mezi jednotlivci. Společně s Michalem Horehleděm z Uherského Hradiště, jenž obsadil druhé místo, budou reprezentovat naše krajské ředitelství v celostátním kole o nejlepšího regulovčíka,“ sdělila ve čtvrtek k soutěži krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Celorepublikové kolo se uskuteční 13. září v Českých Budějovicích.

„Po teoretické části, kterou policisté splnili zpracováním znalostních testů, následovala od 11 hodin část praktická, v níž řídili velmi frekventovanou křižovatku ulic Malinovského, Velehradská, Všehrdova a Sokolovská,“ vrátila se k soutěži Lenka Javorková.

Krajského kola se zúčastnilo deset policistů z dopravních inspektorátů Zlínského kraje a jejich výkon hodnotila odborná porota. Posuzovala jednotlivé pokyny a pohyb v křižovatce, vystupování během převzetí a předání stanoviště, přesnost a srozumitelnost pokynů, ústroj policisty a v neposlední řadě zohlednění celkové dopravní situace v křižovatce včetně řešení případných komplikací.

Reklama

Výběr článků

Načítám