Hlavní obsah

Dopadená trojka zlodějů kradla kola, auta i nábytek

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům na Hodonínsku se v úterý 9. srpna podařilo odhalit a dopadnout trojlístek zlodějů. Dva muži a mladá dívka ukradli od března do července letošního roku kola, auto, motorku a zahradní nábytek za 225 tisíc. Hrozí jim až pětileté vězení.

Foto: Ilustrační foto

Kolo před zloději můžete uchránit i nápadným designem

Článek

Muži ve věku 31 a 29 let spolu s 19letou společnicí mají na svědomí šest krádeží. Trojlístek se na lup vydával společně, někdy ve dvojici, jindy se jeho členové stali sólisty. 

Policisté získali informace potřebné k dopadení celé party mimo jiné ze záběrů městského kamerového systému a z výpovědí podezřelých osob. S posledním dílkem skládačky pak nad trojicí zlodějů zaklapla svou past spravedlnost.

Na jízdní kola, která se ztrácela z ulic Hodonína, se specializoval mladší z mužů, který byl již pro podobnou trestnou činnost odsouzen. "Prokázali jsme mu pět ukradených kol. V jednom případě okradl spolu s kumpány o tři kola skupinu cykloturistů. Vypátrali jsme jen jedno z nich, ostatní zloději stačili prodat," konstatoval Petr Zámečník z hodonínské policie.  

Pokusili se rovněž ukrást motocykl značky Honda v hodnotě sta tisíc korun. I když se k motorce "probourali" přes zámek, nepodařilo se jim vzpurný stroj nastartovat. Poškozenou motorku nechali naštěstí na místě. Hůř dopadl majitel osobního vozu Opel Astra. Ten si výtečníci "půjčili" na parkovišti, aby ho nakonec prodali do šrotu.

Poslední zlodějnu připočítali policisté staršímu z mužů. Ten se vloupal do areálu jedné hodonínské firmy, odkud ukradl zahradní nábytek v hodnotě 110 tisíc korun.

"Všichni tři pachatelé jsou obviněni z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za což mohou ve vězení pobýt až pět let," dodal Zámečník. 

Reklama

Výběr článků

Načítám