Hlavní obsah

Domov se zvláštním režimem je v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Do 15. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2017 se hlásí také město Domažlice, a to se stavbou Domova se zvláštním režimem v Benešově ulici.

Foto: Město Domažlice

Domov se zvláštním režimem v Domažlicích

Článek

Přihlášené stavby bude hodnotit odborná porota - výsledky budou známy v červnu. Udělena bude také speciální cena, o které rozhodne široká veřejnost.

Od 1. února funguje v Domažlicích Domov se zvláštním režimem, který vznikl přestavbou budovy bývalých jeslí v Benešově ulici v Domažlicích. Areál byl kompletně zrekonstruován za téměř 30 miliónů korun. Třetinu nákladů se podařilo pokrýt dotací z Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky.

Město Domažlice nyní přihlásilo zajímavou stavbu do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2017. Ta se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a primátora města Plzně Martina Zrzaveckého. Vyhlašovateli soutěže jsou Plzeňský kraj a město Plzeň, odborným garantem je Okresní hospodářská komora Plzeňsko. Spoluvyhlašovateli akce jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obec architektů.

Domov se zvláštním režimem Domažlice je přihlášen v kategorii B – Rekonstrukce budov. Celkem je vyhlášeno sedm kategorií. Stavby bude hodnotit odborná porota a slavnostní vyhlášení potom proběhne 6. června 2018 na galavečeru v Měšťanské besedě v Plzni. Všechny přihlášené stavby včetně jejich autorů, zhotovitelů a investorů budou poté prezentovány na putovní panelové výstavě v řadě obcí Plzeňského kraje.

Letos popáté bude udělena také Cena veřejnosti. Hlasování o Cenu veřejnosti bude probíhat ze staveb nominovaných odbornou porotou na titul Stavba roku Plzeňského kraje, a to od 26. 4. do 27. 5. 2018 na oficiálních stránkách soutěže www.stavbarokuPK.cz.

V minulosti se Domažlice zúčastnily soutěže například s budovou zimního stadionu nebo s budovou domova pro seniory v ulici Prokopa Velikého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám