Hlavní obsah

Domov Modrý kámen oslavil 20. výročí budovy a chystá řadu dalších akcí pro své klienty

Novinky, Petr Novák

Ve středu 23. října oslavil Domov Modrý kámen v Mnichově Hradišti 20 let budovy. Byla otevřena v roce 1999 a tehdy se do ní přestěhovali klienti z domova ve Vlčím Poli, jehož historie sahá až do 50. let 20. století.

Foto: Iveta Čermáková

Oslava 20. výročí v Domově Modrý kámen

Článek

Současná budova Domova Modrý kámen je v majetku města, ale jeho zřizovatelem je Středočeský kraj. Poskytuje péči 101 klientům.

Na začátku programu oslavy vystoupil pěvecký soubor „Kamínek“ složený s klientů domova Modrý kámen i ze seniorů z veřejnosti, který vznikl 1. března 2002 pod vedením muzikoterapeutky Pavlíny Landové.

Po pěveckém vystoupení Kamínku se chopila mikrofonu moderátorka Marie Retková a mimo jiné zavzpomínala na své dětství, které trávila u babičky v nedalekých Hoškovicích. Poté si pozvala na pódium vzácné hosty, mezi kterými byla i dlouholetá ředitelka Modrého kamene Marie Smutná.

Následovalo velmi povedené vystoupení dětského souboru Veseláček  ze základní školy ve Veselé pod vedením Mileny Pospíšilové. A poté již hrála k tanci i poslechu kapela Stratos Band.

Na oslavu zavítali náměstek ministryně práce a sociálních věcí Robin Povšík, zástupkyně Středočeského kraje Alena Kultová, vedoucí mnichovohradišťského kontaktního pracoviště Úřadu práce Ing. Pavla Dufková, architekt budovy Ing. Jiří Štěrba a nechyběli ani zástupci spolupracujících úřadů a organizací, představitelé měst a obcí v čele se starostou Mnichova Hradiště Ondřejem Lochmanem a samozřejmě klienti a současní i bývalí zaměstnanci.

Při příležitosti výročí je v atriu domova rovněž minivýstava věnovaná historii domova. Zájemci si ji mohou prohlédnout do 15. listopadu.

V nejbližších týdnech čeká klienty domova ještě několik dalších zajímavých akcí: Beseda s ředitelem pražské zoo Miroslavem Bobkem (který pochází z Mnichova Hradiště), setkání a krátké hudební vystoupení se zpěvákem Václavem Neckářem, vystoupení baráčníků z Řepova, zájezd na setkání seniorů do Březovic, zimní vystoupení dětí z mateřských škol, společné vánoční tvoření seniorů s dětmi, promítání starých fotografií města Mnichovo Hradiště ve spolupráci se zdejším muzeem, jubilejní ples pro klienty a zaměstnance (s hostem Ivem Šmoldasem), návštěva čertů, andělů a Mikuláše ze základní školy a vystoupení Jednoty bratrské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám