Hlavní obsah

Dolní Morava nabízí relax pod Králickým Sněžníkem

Novinky, Vratislav Konečný

Na Dolní Moravě se dá i lenošit, ale to můžete zůstat doma. Do krásného koutu pod Králický Sněžník se jezdí za zážitky kombinovanými s horským čistým vzduchem. Zimní sezóna je za námi, vše se zelená, potoky zurčí, cyklisté už vyrážejí na oblíbené trasy.

Foto: resort Dolní Morava

koloběžky zažívají boom

Článek

Resort Relax & sport Dolní Morava přichystal i do nové sezóny několik překvapení pro návštěvníky, místo je chloubou Pardubického kraje. V létě bude dokončena pro milovníky výšlapů Stamichmanova stezka. Potkáte na ni obří dřevěné sochy, děti budou ze soch umístěných po lese určitě nadšené. Pokud je ovšem dostanete od Mamutíkova vodního parku a nově vznikajícího Pískového světa.

Je to opravdová pecka pro všechny děti, určitě se zapojí i dospělci. Ti si připomenou svou bábovičkovou minulost na pískovištích a možná i nejedna čistohorská slza vzpomínek ukápne. Můžete si tu hrát, odpočívat, vzdělávat se. Nebudou chybět podzemní chodby, stopy zvířat, pískový vlak a dopravník, kolotoč a spousta dalších atrakcí.

Dalším místem, odkud děti jen tak neodtrhnete, je Lesní zážitkový park. Najdete ho vedle Mamutíkova vodního parku, je plný kouzelných lesních domečků v korunách stromů, jsou tam houpačky, lanové žebříky, mosty a závěsné chodníky. 

Trhni si nohou…

Stále rozšířenější jsou koloběžky, už jsou to pořádně vymakané stroje. Časy, kdy Hurvajs jezdil kolem Spejbla na okolečkované prkýnku, jsou nenávratně minulostí. V půjčovně v chatě Marcelka si můžete vypůjčit různé typy koloběžek.

Až mezi ptáky

Adrenalin si ale v resortu Dolní Morava můžete vychutnat na každém kroku. Pokud totiž vylezete na Stezku v oblacích, která je vysoká 55 metrů, naskytnou se vám překrásné výhledy na masiv Králického Sněžníku.

K tomu připočtěte bobovou dráhu, cyklotrasy, pěškotrasy, řadu občerstvení, výborný wellness a další možnosti relaxace.

Reklama

Výběr článků

Načítám