Hlavní obsah

Dobrušská škola úspěšně obhajuje certifikát potvrzující vysokou kvalitu vzdělávání

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška je již od roku 2013 držitelem Certifikátu ČSN EN ISO 9001

Foto: Jana Melicharová

Certifikát ČSN EN ISO 9001 pro SŠ-PVC z Dobrušky

Článek

ISO normy jsou celosvětově platné normy, které vydává Mezinárodní organizace pro standardizaci. Definují systém managementu jakosti a umožňují lidem jednoduše zjistit, zdali organizace vyrábí či distribuuje produkty v souladu se všemi nezbytnými předpisy, s ohledem na životní prostředí a potřeby zákazníků. Taková je definice pojmu ISO.

ISO 9001 však už dávno není výsadou jen výrobních organizací, již řadu let je uznávanou normou i v oblasti služeb a  prosazuje se i mezi prestižními výchovně-vzdělávacími organizacemi.

A Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška tento certifikát, který je dokladem vysoké kvality vzdělávání a výchovy při přípravě na povolání v technických studijních a učebních oborech, získala již v roce 2013.

Ředitel školy Ing. Vladimír Voborník tento krok charakterizoval slovy: „Každý rok certifikát pravidelně úspěšně obhajujeme. Zřizovatelem školy jsou totiž již třináctým rokem strojírenské podniky a organizace, pro které je značka kvality ISO nezbytnou samozřejmostí. Právě do těchto organizací z naší školy odcházejí absolventi technických oborů, kteří jsou podle hodnocení podniků velmi dobře připraveni nejen po stránce teoretické, ale i praktické. A proto je ISO pro školu, stejně jako pro kvalitní organizace, samozřejmostí. Uspět totiž v náročných podmínkách trhu práce vyžaduje neustále plnit požadavky kvality ze strany zákazníka, kterým je ve školství žák, rodič, zaměstnavatel, firma, organizace, veřejnost a další. V posledních letech také roste zájem o zvyšování jakosti služeb. V souvislosti s členstvím v Evropské unii se tento zájem o zvyšování jakosti dostává na přední místa v hodnocení organizací. Právě jakost se také stává konkurenčním nástrojem ve výchovně vzdělávacích organizacích, tedy hlavně ve školách.“

Díky Certifikátu ČSN EN ISO 9001 a jeho každoročnímu obhájení vedení Střední školy – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška dokazuje, že hledá cesty ke zlepšování nejen výuky, ale všech odvětví týkajících se vzdělávání. Certifikace systému kvality je proto podporou stávajících předností školy v poskytování služeb v oblasti vzdělávání a je důležitým předpokladem pro další úspěšnou činnost této malé dobrušské školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám