Hlavní obsah

Dobrušská pouť nabídla i pravý maďarský perkelt a výstavu obrazů

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrušská pouť, to je celovíkendový maratón všeho, co si kdo dokáže se slovem pouť spojit.

Foto: Dana Ehlová

atrakce přinášejí adrenalin

Článek

Náměstí plné atrakcí, z nichž některé nabízejí jejich vyznavačům adrenalin v podobě přetížení až 4G, zatímco těm, kteří tyto zážitky nevyhledávají, začínají zvláštní pocity v žaludku a jeho okolí už při pohledu vzhůru k nebi.

K tomu samozřejmě patří spousta stánků se vším, co normálně nepotřebujete, ale vaše děti či vnoučata vás stoprocentně přesvědčí, že právě dnes bez toho nelze být. Na své si přijdou i milovníci klobásek, grilovaného masa a dobrého moku. Během soboty nechyběl ani pravý maďarský perkelt - pravý proto, že ho přímo na dobrušském náměstí uvařili zástupci maďarského města Abrahámhegy, ležícího na břehu jezera Balaton. K němu nabídli v Dobrušce už velmi oblíbené, a milovníky vína vyhledávané, víno z badačonské oblasti.

K Dobrušské pouti patří nejen vyprazdňování peněženek, ale také kulturní program. V pátek 25. května proběhla vernisáž výstavy obrazů maďarského umělce Józsefa Birovecze v malém sále Společenského centra Kino 70, pak následovala hudební vystoupení skupiny Maxim Turbulenc a Vaťák (Kabát revival) na podiu přímo uprostřed atrakcí na náměstí.

V sobotu odpoledne se naopak příznivci kapely Pel-Mel složené z místních mladých hudebníků, vesměs absolventů hudebního oboru na základní umělecké škole, sešli v provizorním areálu na parkovišti u polikliniky. Hudební vystoupení tam budou pokračovat i v neděli 27 května.

Základem úspěchu takové akce však je také počasí a to tentokrát pořadatelům, majitelům atrakcí i stánků a hlavně návštěvníkům opravdu přeje.    

Reklama

Výběr článků

Načítám